keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Meidän varusteet osa 1


Ajattelin kertoa teille mitä varusteita meillä on. Tässä postauksessa kerron meidän perus varustesta, sitten kirjotan vielä postauksen missä kerron esineistä jotka käytän kun leikitään ja yksi postaus missä kerron mistä olen oppinu ja poiminu tietoa Parellista.


Minulla on kolme porkkanakeppiä, kaksi ihan tavallista ja yksi lyhyeempi ratsastukseen (lasten). Tämä on minulle tärkeä väline, sillä porkkanakepillä yllän pidemmälle ja uskon että Armi ymmärtää paremmin mitä pyydän kun käytän sitä.
Se vaalea on ostettu ruotsista ja punaiset on parellilta.


Itse en käytä muuta kuin naruriimua, se antaa selvemmät paineet. Meillä on punainen Armille ja liila Lahjalle. Itse tilasin Armille yksityis henkilöltä ruotsista koska en löytäny suomesta hyvän laatusta, Lahjan naruriimu onkin sitten ihan Parellilta.

Meillä on myös kaksi 3,6m köyttä (12 feet), molemmat ostettu ruotsista. 
Käytän tätä normi talutusköytenä, se on tarpeeksi pitkä muttei kuitenkaan liian pitkä. Hevonen pääsee liikkumaan jos pelästyy, eikä se juokse päälle.
Omistan myös kaksi vähän pitempää köyttä, yksi 6,7m (22 feet) ja yksi 13,7m. Näitä käytän kun leikitään, useimmiten tuo lyhyeempi nyt talvella ja tuo pitempi kesällä kun on enemmän tilaa. Piempi köysi lisää hastetta leikkiin ja hevonen pääsee liikkumaan janauttimaan enemmän pidemmällä etäisyydellä.
Molemmat ostettu parellilta.


Ratsastukseen käytän parellilta ostettu hackamore (jos en käytä kaulanarua), missä on ohjat ja 3,7m köysi kiinnitetty. Tuo köysi on turvallisuuden takia siinä, jos joudun vaikka nousta selästä pois ja taluttaa. Se on helppo kiinnittää joko kaulan ympäri tai satulaan.


Armilla on myös kuolaimet ja LG:eet, en kuitenkaan kovikaan usein käytä näitä. Kuolaimet olen käyttäny kerran vuoden aikana, valmennuksessa. Ja LG:eet ovat useimmiten käytössä silloin kun Armi toimi lasten ratsuna.


Niin kuin moni varmaan tietää käytän useimmiten kaulanarua ratsastukseen. Minulla on kaksi eri, yksi jonka olen tehny vanhasta porkkanakepin narusta jonka käytän jos mennään pidemmälle maastolenkille varmuuden vuoksi (jos mikään muu jarru ei toimisi). Toinen on musta koristettu jonka ostin ruotsista, se ei kuitenkaan toimi jarruna sillä se löystyy niin käytän sitä useimmiten lyhyillä maasto lenkeillä.


Sitten meiltä löytyy Startrek:in western satula, ostettu käytettynä saksasta. Parempaa satulaa meillä ei ole ollu, se on pehmeä sekä minulle että Armille.Seuraava osa kertoo meidän esineistä!

Kysymyspostausta ei tule, sillä kenelläkään ei ollu mitään kysyttävää!
Mitäs piditte tästä?


5 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Saahan suomestakin kai ihan hyviä naruriimuja, esim. Silvertip...

  Pakko vielä kysyä, että voiko kaulanarun tehdä periaatteessa mistä tahansa narusta? Onko väliä onko löysä vai jäykkä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en löytäny, ne oli liian "joustavia", liian jäykkiä tai sitten niissä oli jokin muu vika.

   Mielestäni kaulanarua voi tehdä ihan mistä vaan, mutta ei tietenkään liian ohueesta narusta että hevoseen sattuu! :)

   Poista
 2. http://www.scanarab.net/verkkokauppa/product_catalog.php?c=95 ootko näitä naruriimuja kokeillu ja mitä mieltä olit. Itsellä on käytössä tuolta ostettu naruriimu ja omasta mielestä on todella hyvä. Ei ole kyllä kokemusta minkälaisia nuo Parellin ovat, että ovatko ne sitten paljonkin parempia. Ed Dabneyn naruriimuja olen käyttänyt myös.

  Kauan olen haaveillut, että pitäisi tuommoinen porkkanakeppi hommata, mutta en ole vielä uskaltautunut tilaamaan parellilta semmoista. :) Kuinka kauan menee, että paketti tulee tuolta Parellilta ja onko tilaukset onnistuneet hyvin?

  Tuommoinen Hackamore tai LG bridle pitäisi kyllä hommata! Mistä muuten ostit oman LG:n ja onkohan niitä mahdollista löytää niin isoina, että menisivät XFull kokoisen pään omistavalle suokille.

  Niin ja todella kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillu, mutta luulen että se on vähän turhan "vahva". Kaikilla on kuitenkin oma mielipiteensä, mutta nuo jotka ovat jäykkiä antavat ehkä vähän turhan isoa painetta.

   Parellilta kun tilaa kestää noin viikon että paketti tulee kotiin:)postikulut maksavat kuitenkin 25€ niin kannattaa ostaa vähän enemmän samalla tai ostaa jonkun kanssa kimpassa!
   Meillä ei ole koskaan ollu mitään ongelmia tilauksen kanssa, kaikki on tullu perille :D

   Ostin Vainikan aitasta, koko on aina sama niin sen pitäisi sopia niin poneille että hevosillekin. Ainakin naapurin irlannin cobille ovat spoineet hyvin, sillä taitaa olla XFull kokoinen pää :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! :) Eilen juuri katselinkin sieltä tuota LG Bridleä, mutta en ollut varma, että meneekö se sitte kuitenkaan tuolle jätti päälle. Pitää pistääkkin se heti tilaukseen, kun saa vain sen verran rahaa kokoon. :)

   Poista