tiistai 23. huhtikuuta 2013

Eläinkommunikointi

Onko joku teistä koskaan kokeillu eläinkommunikointia?

Itse lähetin viime kesänä kuvan Armista eläinkommunikoijalle, Ruotsiin. Oli aivan uskomatonta miten paljon se osas kertoa Armin menneestä, vain katsomalla kahta kuvaa. Sain tietää miltä Armista tuntui, mistä se pitää ja mistä ei. Sain esittää kysymyksiä joihin sain vastauksia!

Tein ehkä kuitenkin eläinkommunikoinnin väärään aikaan, sillä Armilla oli sillä hetkellä se haava ja se oli sairaslomalla ainakin kuukauden.
Armi oli kertonu että se ei tiedä sen tehtävää, se oli ihmetelly miksi se vaan seisoo tarhassa. Se olisi halunnu varsan, se on kuulemma syöny ja liikkunu että varsa voisi hyvin. Tämä on sen mielestä sen tehtävä.
Sain myös tietää että Armi tykkää maastakäsittelystä, se haluaa mieluummin nähdä minua maan pinnalla kuin satulassa. Ja kärryjen vetämisestä se ei yhtään pidä.
Armi kertoi myös että tulee hyvin toimeen lauman kanssa (olivat silloin 3), joten sain paljon tietoa!

Koska Armi "sanoi" ettei sillä ole sen melestä omaa tehtävää, ja se että se seisoo kokoajan tarhassa ymmärsin että oli väärä ajankohta tehdä tämä haavan takia. Siksi olen ajatellu kokeilla uudestaan, mutta tälläkertaa suomessa sillä löysin suomenkielisenkin.

kuva haavasta




Vähän tietoa eläinkommunikoinnsta:

Mahdollisuus! Haluaisitko tietää kuinka eläimesi voi, onko hänellä kipuja jossain, tai mitä eläimesi ajattelee, tuntee ? Etkö haluaisi myös tietää mitä eläimesi toivoo tai haluaa, tai että voisitko tehdä jotain eläimen viihtyvyyden lisäämiseksi?
Mitä? Eläinkommunikoijana toimin tulkkina sinun ja eläimesi välillä, välittäen eläimen ajatuksia ja tuntemuksia elämästään sinulle. Enään sinun ei tarvitse arvailla, eläimiltä voi kysyä ihan mitä vaan, eläimet osaavat todella tarkasti kertoa esim. mitä he tarvitsisivat jotta he tuntisivat olonsa paremmaksi jne. !
Miten? Kommunikointi eläinten kanssa tapahtuu mentaalisesti, sisäisen dialogin kautta. Eli näin minun on mahdollista nähdä ja kuulla se mitä eläin ajattelee, tuntea mitä hän tuntee ja kokea mitä hän kokee tai on kokenut. Kommunikointi tapahtuu aina eläimen ehdoilla. Eläin itse päättää mitä tai mistä hän haluaa kertoa. Miksi? Eläinkommunikoinnin tavoite on lisätä yhteisymmärrystä sinun ja eläimesi välillä. Itse näen, että ymmärrys on ongelmanselvityksen edellytys, yhteenkuuluvuuden kivijalka, mutta myös perusta paremmalle elämänlaadulle ja hyvinvoinnille. Eläinkommunikointi itsessään ei ole hoitometodi, mutta jo pelkästään ymmärretyksi tuleminen voi ratkaista monta väärinkäsitystä. Eläimet itsekin voivat paremmin sen jälkeen, kun ovat saaneet äänensä kuuluville.

Mitä eläimeltä voi kysyä?

Eläimen kanssa voi keskustella aivan mistä vaan "maan ja taivaan väliltä". Usein aika on keskustelua rajoittava tekijä. Siksi olisi hyvä miettiä etukäteen mikä on olennaista ja keskittyä niihin asioihin. Monesti omistaja haluaa yksinkertaisesti vain tietää miten eläin viihtyy ja kuinka hän voi. Toisinaan eläimen omistaja ottaa yhteyttä selvittääkseen jonkin käytöshäiriön syyn tai jos eläimellä näyttää olevan kipuja tai fysiologisia vaivoja. Viimekädessä kyse on kuitenkin eläimen omasta ajasta ja annankin aina eläimen itse kertoa vapaasti mikäli sillä on "jotain sydämellään". Tässä joitain esimerkkejä, joita omalta eläimeltä voi kysyä:

 -Kuinka voit?
 -Onko sinulla kipuja?
 -Miten lääke / ravintolisä / homeopaattiset aineet / hieronta yms. / tehoaa?
 -Pidätkö jostakin / inhoatko jotain?
 -Haluatko jotain / toivotko jotain?
-Pelkäätkö jotain / mikä saa sinut vihaiseksi?
 -Haluatko, että kotona / tallissa / koirapuistossa / muutetaan jotain?
 -Mikä on mukavinta harjoittelussa / arkipäivässä?
 -Mikä on mieleisintä tekemistä sinulle?
 -Viihdytkö kotona / hoidossa / haassa / laatikossa / häkissä?
-Mitä pidät emännästä / isännästä / lapsista / lapsenlapsista?
 -Mitä pidät koiraystävistäsi / kissaystävistäsi / ystävistä haassa / ystävistä häkissä?
 -Mikä on mieliruokaasi?
 -Pidätkö rehustasi?
 -Maistuuko vetesi hyvältä?
 -Kuinka satulat / kuolaimet / kengät / jalkasuojat yms. / sopivat?
 -Onko ratsastus tavassni jotain, jota pitäisi muuttaa, jotta se helpottaisi sinua?
 -Pitäisikö harjoituksissasi helpottaa joitain asioita, jotta ymmärtäisit minua paremmin?
 -Mitä pidät ratsastajasta / valmentajasta / koirakouluttajasta / varaemännästä ja -isännästä / täysihoitolasta? -Haluatko koiran- tai kissanpennun ?
 -Haluatko seuraa, koiran/ kissan / hevosen / rotan / kanin yms?
 -Miltä sen pitäisi näyttää/ millainen sen pitäisi olla?
 -Oletko valmis jatkamaan matkaa – nukkumaan ikiunta?
 -Onko jotain erityistä, jota haluaisit meidän ajattelevan kun sen aika tulee? jne.

 Toiset eläimet ovat tavattoman puheliaita, kun taas toiset vastaavat vain kyllä tai ei. Jotkut eläimet ovat varsin filosofisia ja keskustelevat mielellään elämän tarkoituksesta, kuolemasta, jälleensyntymästä jne. Useimmiten eläimet nauttivat siitä huomiosta, jonka ne saavat kommunikointihetkellä ja ovat sen jälkeen hyvin kiitollisia siitä, että heitä on kuunneltu, huomioitu ja ymmärretty.  [tieto kopioitu täältä!]





Suosittelen kaikkia kokeilemaan tätä, saat kuulla miltä eläimesi tuntuu. Onko sillä kipuja tai onko sinussa jotain parannettavaa, jos niin niin mitä...
Itse koen että kaikki (ainakin suurin osa) tedosta mitä sain on totta, kaikki sopi niin hyvin Armiin.

14 kommenttia:

 1. millainen tuon lähettettävän kuvan kannattaisi olla? :D kiinnostus heräsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä ne kertoo itse millaisen kuvan haluavat, itse lähetin pää kuvan (missä 1 silmä näkyi) ja sitten "rakennekuvan" :)

   Poista
  2. Mitä kerroit susta ja Armista tolle tyypille ennen kuin se antoi näitä vastauksia? Oon aika skeptinen tällasten juttujen suhteen ja uskon enemmän siihen että tollaset tyypit on taitavia huijareita. Varmaan pelkästään sun ja ponin nimet tietämällä ja sun kysymyksistä päättelemällä tyyppi on voinut googlailla vähän ja heitellyt päästä juttuja mitkä uskoo että saa sut iloiseksi kun sun "hevonen ajattelee näin".

   Jos mulle olis maksettu, oisin voinut heittää noi samat jutut just kuvaa katsomalla ja googlaillut vähän mistä sä tykkäät jne. Mikä tammahevonen ei haluaisi varsaa? Todennäköisesti kaikki hevoset pitää enemmän maastakäsittelystä. Kuvan perusteella laumassa on kaikki hyvin ja tietenkin se tieto ilahduttaa sua kuten noi kaikki muutkin. Sekin nyt on selvää ettei hevonen ymmärrä miksi se vaan seisoo tarhassa ilman "tehtävää".

   Tarkoitus ei ole arvostella tai haukkua, kunhan tuon oman mielipiteeni esiin ja haastan muut miettimään asiaa.

   Poista
  3. Lähetin pelkästään kaksi kuvaa ja kerroin Armi ikää kutsumanimeä, eli jos se on keksiny kaiken niin aika hyvin se on onnistunu arvaamaan oikein.
   En minäkään uskonu siihen ennen mutta sen jälkeen että kokeilin muutin mieltäni.

   Olen varma ettei se ole googlannu, sillä se ei tienny Armin kokonaista nimeä ja enkä usko että se on löytäny blogiani!
   Mutta kaikilla on oma mielipiteensä, saa uskoa jos haluaa mutta ei ole pakko:)

   Poista
  4. Hakusanoilla "2001 armi tamma sandra" ensimmäinen osuma on sun blogiin. Olettaen että nuo asiat se kommunikoija teistä tiesi. Ja täältä blogista näkee aika nopeesti varsinkin ton maastakäsittelypainotteisuuden jne.

   Poista
  5. kerron nyt vielä että tuo kommunikoija oli ruotsista eikä luultavasti osaa suomea, ja mun tätikin lähetti hänen ponistaan kuvia ja kaikki täsmäs siihenkin. Ja siitä hevosesta ei löydy mitään tietoa netistä!:)

   Poista
 2. Minäkin olen hirveän skeptinen näiden suhteen. Olen useampi vuosi sitten puhunut yhden eläinkommunikoijan kanssa sähköpostin välityksellä ja ne vastaukset oli kyllä niin ympäripyöreitä että tuli sellainen "joopa joo" -olo. Samanlainen olo on tullut kun olen lukenut eläinkommunikointiblogeja. Välillä on jopa puistattanut, koska mielestäni (ja siis koska en noihin usko) nuo ovat juttuja, joilla on helppo oikeuttaa itselleen tiettyjä asioita, joita ei rationaalisesti ajatellen välttämättä hyväksyisi. Esimerkiksi yhdessä tuollaisessa blogissa "hevonen selitti" kuinka rakastaa kilpailemista ja ruusukkeita. Alkoi siinä kohtaa kyllä oksettaa ihan huolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oliko se suomalainen?
   uskon että riippuu ihan keneltä "ostaa" sen palvelun, uskon että moni on hujijari mutta uskon myös että on olemassa ne jotka oikeasti saa yhteyden eläimeen. Kaikki eivät vaan usko yliluonnollisiin juttuihin tai sitten on vaan saanu "vääränlaisen" analyysin takaisin (vaikka kuka tietää, voi se olla tottakin), ja siksi onkin kivaa kuulla toistenkin mielipiteitä ja kokemuksia:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Siinä 65€ paikkeilla, riippuu ihan keneltä "ostaa" :)

   Poista
 4. itse uskon tähän aika paljon vaikken olekaan ostanut tuota kommonikointia, mutta kannatan tutkimaan henkilön taustatietoja ja kysymään mahdollisiltä entisiltä asiakkailta. Huijareita on varmasti tolkuttomasti ja aina pitää muistaa, että jokainen eläinkommonijoija on tulkki(ja tulkit ei aina tulkitse asioita eri tavalla).
  Facebookista löytyy yhteisö "Animals Talk" Josta löytyy mahdollisia kursseja tällaisille ihmisille jotka haluavat lisää tietoa eläinkommonikoinnista.

  Olen kysyllyt Maicuulta(silloin kun hänellä oli aikaa ja kerkisi vastaamaankin) itseäni mieltä painavaa asiaa joka piti tehdä omalle koiralle(eutanasia) vanhuuden takia ja sain häneltä tosi paljon tukea asiaan ja helpotti oloa.

  mutta tämähän on uskon asia ja kukin voi halutessaan uskoa tätä tai olla uskomatta kummastakaan ei tuomitse kukaan :)

  VastaaPoista
 5. mielenkiintoista. epäilen asian aitoutta. mutta mukava kuulla että sinulle vastaus on tuonut hyvän mielen. silloinhan se ei ole mennyt hukkaan. mutta mitä blogiasi olen seurannut niin sinä kyllä osaat kuunnella hevostasi. ja mahtavaa miten haluat oppia koko ajan lisää.

  VastaaPoista
 6. Kyllä ne vaan tietää, tietoisesti lähetin ympäripyöreitä kyssäreitä, silti vaan tiesi kaikenlaisia asioita joita ei netistä lueta

  VastaaPoista
 7. Itse myös sain apua kadonneen lemmikin tapauksessa. Kyllä vaan taisi asiansa. Onhan eläinkommunikoijissakin varmasti eroja, niin kuin kaikessa muussakin. Ja myös itse myöntävät virheen mahdollisuuden.

  VastaaPoista