lauantai 18. toukokuuta 2013

Aamupäivä kentällä


Sain tänään seuraa kentälle joten otettiin molemmat hevosen mukaan. Armin kanssa halusin taas pienen tauon jälkeen tehdä maastakäsin, joten mukaan otettiin pelkästään kaulanaru ja porkkanakeppi. 


Koska haluan niin pian kuin mahdollista kuvata meidän level 3 liberty osa, harjoteltiin kahdeksikkoa ja cirkling game:iä. Koska "virheet" tapahtuu aina näissä tehtävissä.
Tänään molemmat tehtävät sujuivat todella hyvin, Armi ei kertaakaan keskeyttäny cirkling game:issä ja kahdeksikkoa se meni jopa ravissa oikein hyvin. Tehtiin myös pari kertaa spin, hevonen kiertää itsensä ympäri, ja Armi alkaa ymmärtäämään mitä haen siltä. Tehtiin sitä kuitenkin vain käynnissä, vaikka tedän että se osaa sen ravissakin ja tovottavasti pian laukassakin.

Armi pysyi minun luonani kokoajan vaikka Lahja oli myös vapaana kentällä, paitis kerran se lähti Lahjan luo kun pyysin siltä liian paljon. Olen niin ylpeä Armista, se yrittää aina parhaansa mutta kertoo kuitenkn heti jos teen jotain väärin, se on opettanu minulle niin paljon. Armin ansiosta olen tällä tiellä, ilman kaikkia ongelmia meidän suhde olisi samanlainen kuin kaikilla muillakin.Armin jälkeen ratsastin Lahjalla kaulanarulla, hyvin meni vaikka viimekerrasta on ainakin puolvuotta. Muistuttelin Lahjaa ensin maastakäsin mitä kaikki avut tarkoittaa, ennenkuin menin selkään. Yritin kuitenkin enimmäkseen käyttää porkkanakeppiä ohjaamiseen, näin huomaan helpommin tarvitseeko dirving game:iä vahvistaa vielä maastakäsin. Lahja ei okein alussa kääntyny mutta pian se ymmärsi mitä piti tehdä, huomasin kuitenkin että minun pitää harjotella maastakäsin etuosan kääntämistä porkkanakepn avulla.

Koska Lahja ei ole samallatavalla kuulolla kaulanarulla kuin kuolamella, ratsastin vain kaikki askellajit läpi ja tein pohkeenväistöä, muuta en viittiny edes kokeilla.Ennen kotiinlähtöä ratsastin vielä kuolaimettomilla ja Lahja toimi yllättävän hyvin, se kulki välillä jopa ihan hienosti. Sain kaikki avut läpi ja Lahja tunti muutenkin ihan hyvältä, vaikka välillä se oli etupanoinen ja epävarma. Nyt kun Lahja kulkee ihan hyvin ilman kuolaimiakin ratsastetaan kentällä useammin kuolaimettomillakin, ihanaa nähdä edistystä.
15 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! :) Minkä merkkinen tuo Lahjan satula on? Ihanan pehmeän näköinen. Lahjalla näytti olevan bootsit takajaloissa, käytätkö Armilla ikinä bootseja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjalla on sensation Ride satula, siinä on mukava istua ja se tukee istuntaa hyvin vaikka onkin rungoton satula. Bootseja Lahjalla on aina liikutuksen aikana päällä, etu- sekä takajaloilla. Kentällä Lahjalla on takajaloilla bootsit ettei se kuluttais niitä liikaa, sillä se kuluttaa yhtä takakaviota vinoon.
   Armilla käytän bootseja pitkillä maastolenkeillä, ettei kuluttain kavioita liikaa:)

   Poista
  2. Tee joskus postaus teidän kokemuksista bootsien käytöstä ja muutenkin? :)

   Poista
  3. voisinhan minä, vaikka kokemukset ovat enimmäkseen positiivisia:)

   Poista
 2. ihania kuvia, hienoja heppoja teillä:)!

  VastaaPoista
 3. Teillä on näköjään LG Bridlet. Kauanko on ollut käytössä? Onko ne olleet hyvät? Itsellä olisi harkinnassa hankkia sellaiset tulevalle omalle hepalle.

  Minulla kun ei ole vain kokemusta toista LGstä. Vain sidepulleja olen käyttänyt. Onko nuo "renkaat" kauhean painavat? Nuo pyörylät siis mihin ohjat ja poskiremmit kiinnittyy. Ajattelin vain että jos ne kiinnittää vähän ohuempiin ja kevyempiin matkaratsastussuitsiin jotka ei ole nahkaa, niin toimiikohan niiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollu käytössä LGt kohta 4 vuotta ja hyvin ovat toimineet. Mielestäni ne eivät ole kovin painavat joten eiköhän ne toimi kevyempiin suitsiin, vaikea sanoa kun en ole kokeillu.

   Poista
  2. onhan olemassa light malli myös, vainikan aitta myy niitä ainakin! :)

   Poista
  3. Oi! Kiitos en ole kuullutkaan tuollaisesta light mallista. Koitin katsoa vainikan aitan sivuila, mutta en löytänyt niitä ainakaan verkkokaupausta.

   Täytyyköhän minun sitten ihan henk. koht. kysellä Jiriltä tai Satulta? Kiitos todella paljon vinkistä. : )

   Poista
  4. voit valita light mallin siitä mistä valitset värinkin:)

   Poista
 4. Pakko sanoa, että sun kirjoittamat postaukset ovat parantuneet hurjasti! Siis kieliopillisesti ja luettavuudeltaan :) Tsemppiä bloggaamiseen, tää on yksi mun lemppariblogeista.

  Muakin kiinnostaisi lukea postausta noista bootseista :) Itse käytän Easycaren tossuja ja tykkään kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mahtavaa kuulla että tekstit ovat parantuneet. Tällaset kommentit piristää aina päivää! :)

   Poista
 5. Mikä rungoton satula Lahjalla on? :)

  VastaaPoista