maanantai 6. toukokuuta 2013

Esteitä


Viime viikon maanantaina kun Lahja "oppi" hyppäämään ratsastajan kanssa, päätin että yritän hypätä esteitä sen kanssa nyt joka maanantai.
Tänään ajattelin sitten että miksen vois ottaa Armiakin mukaan, ja hypätä senkin kanssa. Armin kanssa olenkin varmaan hypänny viimeks vuos sitten, muistaakseni en ole sen jälkeen hypänny koska se ei "pitäny" hyppäämisestä. En tiedä miksi aina syytän sitä että se ei "pidä" siitä, ja se voi hyvinkin olla totta ettei se pidä just esimerkiksi hyppäämisestä mutta tiedän että silloin minun pitäisi keksiä joku tapa saada hyppäämisestä hauskaa.
Tänään tuntui kuitenkin siltä että se olisi pitäny hyppäämisestä, sillä se ohajs melkein itse esteen luo eikä kiertäny estettä kertaakaan.
Esteet oli kaikki eri korkuisia, oli matalempia (20cm) ja sitten oli korkeempia (40-60cm). Korkeempia esteitä ollaan joskus hypätty mutta mielestäni nämä oli ihan sopivan korkuisia,siihen nähden että oli ilman satulaa eikä olla hypätty pitkään aikaan joten Armin tekniikka oli vähän ruosteessa.

Juostiin lopussa yhdessä kierroksen, niin että Armi hyppäs esteet ja minä juoksin vieressä. En voi olla muuta kuin tyytyväinen, Armi ylitti odotukseni!

Tuntuu siltä että nyt kun ollaan kokeiltu kaikenlaista mitä ei olla tehty pitkään aikaan, koska Armi ei ole "pitäny" siitä, Armi on yllättäny muo poitiivisesti ja pitäny siitä (esim. kuolaimien kanssa ratsastelu, esteet..). Mutta sehän vain tarkoittaa sitä että olen tehny toisin kuin ennen, ja onnistunu vakuuttamaan Armille että voi se olla hauskaakin.


Armin jälkeen hyppäsin myös Lahjan kanssa. Alussa Lahja ei oikein muistanu miten piti hypätä että pääsee esteen yli, joten hypättiin ensin matalia esteitä ja kävelin vähän pitkillä ohjilla. Tauon jälkeen kun yritin uudestaan vähän korkeempiakin esteitä (40cm) se hyppäs niinkuin pitääkin.
Siihen nähden että tämä oli vasta toinen kerta kun Lahja hyppäsi ratsastajan kanssa olen todella tyytyväinen.


Palkinnoski vietiin hevoset vähäksi aikaa syömään ruohoa, näin maha samalla tottuu vähitellen vihreään. Huomenna molemmilla onkin vapaa päivä!Haluatteko tulevaisuudessakin kuulla Lahjan kuulumisia?

4 kommenttia:

 1. Ratsastatko Lahjalla kuolaimilla? Olis mukava kuulla Lahjastaki enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastan useimmiten kuolaimilla kentällä Lahjan kanssa sillä sitä "koulutetaan" kantamaan ittensä oikein. Kuolaimettomilla siitä tulee vähän turhan etupainoinen, niin näillä mennään ainakin toistaiseksi.
   Tarkoitus olisi tehdä siitä tarkempi esittely postaus lähiaikoina kun ehdin:)

   Poista
 2. tahdotaan kuulla lahjastakin :)

  VastaaPoista
 3. Voit kyllä kertoa Lahjankin kuulumisia. :)

  VastaaPoista