keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Leikkimistä + kavioden pesua

Maanantaina ja tiistaina olin vapaana kun kokeita ei ollu. Meillä on siksi ollu paljon aikaa tehdä mitä vain siihen aikaan että on vielä valosaa. Ollaan sitten leikitty siinä meidän pyöröaitauksessa. Maanantaina tein vähän harjotuksia Lahjankin kanssa, vähän edistystä voi huomata jo ahtojen paikkojen suhteen.

Eilen yritin sitten molemmilla samaan aikaan. Mutta se ei ihan toiminu, varmaan koska Lahja ei ymmärrä ihan kaikkea vielä. Kun pyysin niitä cirkling gameiin Armi ravasi niinkun aina, kunnes Lahja hoksas että ai ravia, no sit mennään kovaa. Lahja juoksi siis Armin takana ja "käski" sitä juoksemaan eteenpäin. Pyysin Armia pysähtymään ja tulemaan mun luokse, ja olisi Lahjakin saanu tulla mutta se jatkoi vaan ympyrällä juoksemisen. Päätin siksi viedä Lahjaa takaisin tarhaan.
Tehtiin tämän jälkeen vielä vähän Armin kanssa, tai oikeastaan tehtiin vain kasia. Alussa se ei onnistunu ollenkaan, meinasin jo suuttua, niinkuin aina ennen. Suutuin ja hermostuin jos kaikki ei sujunu kuin olisi pitäny, vein Armin takasin tarhaan ja mietin miks mun hevonen ei osaa mitään. Nyt olen oppinu hillitsemään itteni, pysähdyn hetkeksi rauhottumaan ja kokeillaan uudestaan.
No kun sitten koikeiltiin uudestaan niin se toimi paljon paremmin, paremmin kuin ennen, en tarvinnu näyttää yhtä selkeäsi miten se kuvio menikään.


Tän jälkeen kaviot olikin tosi likaset, päätin siksi pestä ne. Olen jo monta päivää ajatellu että pitäisi pestä niitä nyt kun on niin märkää ja kosteaa. Onneksi on nyt luvattu pakkasta ja lunta niin maakin toivottavasti pian jäätyy. Ja kun maa on jäätyny niin voi ratsastaa sänkipellolla.

kaviot ennen pesua:
etujalat

   
takajalat
oikea etukavio


Hain ensin lämmintä vettä ämpäriin, ettei mun sormet olisi jäätyny. Otin esiin kavio harjan, kaviokoukun ja saippua.
Otin kaviokoukulla pois niin paljon likaa kuin mahdollista. Laitoin kavion ämpäriin niin että lika lähtisi paremmin pois harjalla. Kun kavio oli täysin puhdas kaadoin vähän pioneer saippua kavion päälle ja harjasin kunnes koko kavio oli vaahdossa.oikea etu kavio


kaviot pesun jälkeen:

Etu kaviot

taka kaviot

Nyt pitäis vaan muistaa pestä vähän useammin, mulla on ollu tavoitteena pestä kerran viikossa mutta joskus en vaan ole ehtiny.Olen saanu nyt jo muutaman kerran valituksia että kirjotan huonolla suomekielellä. Haittaako se moniakin? Että nyt kaikki sit tietää niin olen täysin ruotsinkielinen, käytän ainoastaan suomea kun olen suomenkieliseten kavereitteni kanssa sekä koulussa suomen tunneilla. Ja tietenkin aina kun kirjotan tänne blogiin! :)
9 kommenttia:

 1. Hyvin sen ymmärtää että teksti ei ole täydellistä. Kuten itsekin sanoin olen kirjoittanut vähän blogia ruotsiksi vaikka olen suomenkielinen ja se on erittäin vaikeaa, teksti on väkisinkin varmaan aika huonoa. Ja sinun tekstisi on kuitenkin hyvin luettavaa eikä haittaa ymmärtämistä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en olisi arvannut että olet ruotsinkielinen :D. Ja toisaalta sehän kertoo myös blogin kiinnostavuudesta ja tasosta jos joku jonka mielestä kieli ei olisi hyvää, kuitenkin haluaa siitä huolimatta lukea ja siitä esittää "kritiikkiä" tai parannusehdotuksen :), sen voi kääntää hyväksikin merkiksi :). Ellei nyt mene ihan ikäväksi valittamiseksi.

   Poista
 2. Mua ei haittaa ainekaan, koska sun kirjotuksesta saa kuitenkin hyvin selvää !:)

  VastaaPoista
 3. Mä en voi uskoa, että oot saanu valituksia että kirjoitat huonoa suomenkieltä. En olisi ikinä arvannut, että olet täysin ruotsinkielinen ellet olisi sitä täällä kertonut. Hyvää ja sujuvaa tekstiä kirjoitat. Minulla ei ainakaan ole mitään valittamista! :)

  VastaaPoista
 4. munkin mielestä sun kirjoitustasi ymmärtää tosi hyvin! Älä välita valittajista.. :)

  VastaaPoista
 5. Omaan silmään ne pienet virheet pistää ja kieltämättä mielessä kävi asiasta kysyä, aavistelin just ettei suomi ookaan sun äidinkieli. Mut mä oon tällanen pikkutarkka mitä kirjoitettuun tekstiin tulee, pitemmän päälle sillä ei oo mitään väliä. Hyvä että kirjotat suomeksi, niin on varmasti enemmän lukijoita ja myöskin opit samalla lisää kielioppia ym. Muidenkin blogeja kannattaa pläräillä. ;)

  VastaaPoista
 6. Musta sun tekstejäsi on tosi helppo lukea, ja vaikka siellä olisikin joskus jotain virheitä se on tosi ymmärrettävää eikä se haittaa yhtään! :)

  VastaaPoista
 7. Mä en tiennykkäään että olet ruotsalainen :O

  VastaaPoista
 8. Kiva kuulla että ymmärätte mitä kirjotan, on nimittäin välillä vaikeeta tietää että miten tätä nyt pitäis kirjottaa. Tämä vie kuitenkin aika paljon enemmän aikaa kun se jos kirjottaisin ruotsiks, mutta opin kokoajan.:)

  VastaaPoista