perjantai 23. marraskuuta 2012

oma pikku kenttä

Nyt meillä on kenttä! Ajatelkaa viimekuussa en olisi voinu ajatella että saisin näi pian kentän. Nyt en tarkoita mitään luxus kenttää vaan sellanen pieni pyöröaitaus, missä voidaan tehdä kaikkea. Nyt ei tarvitse enää ratsastaa kentälle ja sitten takasin vaan voi vaan mennä ulos leikkimään.
Heti kun se oli valmis piti tietenkin kokeilla. Ajattelin että se ehkä olisi liian kova, siinä ei ole sellasta hienoa hiekkaa vaan sellasta missä on vähän pieniä kiviäkin, niin haravoin koko alueen. Hetken aikaa kun Armi oli siinä juossu niin se oli melkeen vähän liian pehmee. En kuitenkaan valita koska tämä on parempi kun ei mitään.

Tämä oli siis torstaina. Armilla oli paljon energiaa, vaikka sen ymmärtää kun on levänny viime lauantaista asti.   Armi pukitti ja hyppi, oli varmaan ihanaa saada juosta vähän. Mä en ainakaan vois olla sisällä neljä päivää.  Armi on kuitenkin ulkona vuorokauden ympäri niin se liikkuu kuitenkin enemmän kuin jos se seisois tallissa yöllä ja tarhassa päivällä.
Olin niin ylpeä ponistani torstaina. Jos joku olisi kuvannu meitä niin olen varma että oltais päästy level 3 libertyn läpi. Kaikki meni niin hyvin, ehkä koska tehtiin kerrankin omalla pihalla jotain:) Mikään ei varmaan koskaan ole menny näin hyvin, ja nyt en liiottele. Cirkling gamessä Armi oli ihan lähellä vaikka olisi ollu ihan ok juosta aidan vierestä. Kahdeksikko sujui paremmin kuin koskaan, vaikka ei se täydellinen ollu mutta tosi hyvä suoritus meiltä.


Tänään Armilla oli osteopaatti "hieromassa". Armi nautti kyllä paljon, pää ja huuli roikku kun se oli niin rentoitunu. Armilla oli vasemman takajalan kinner vähän lämmin niin sitä piti seurata. En kyllä itse tuntenu mitään eroa mutta enköhän huomaa jos se pahenee. Viimeks sillä oli oikea etujalan polvi vähän lämmin mutta se meni itsestään ohi muutamassa päivässä.
Nyt Armilla on vapaata/kevyttä liikutusta kaks päivää. Ens viikosta lähtin tulee liikuteltua vähän enemmän kun mulla on koeviikko ja sen jälkeen aivan liian helppo jakso. No hyvä ottaa vähän rennommin helmikuuhun asti koska sen jälkeen on kaks ihan täyttä jaksoa.

Tänään otin meidän suokkia pyöröaitaukseen. Tehtiin vähän harjotuksia. On kyllä vaikeeta tehdä mitään hevosen kanssa joka ei paljon osaa, kun on tottunu jo et mitä voi tehdä ja mitä ei. Tosi opettavaista mulle, Lahjalla on muutenkin ihan eri luonne kuin Armilla. Jospa mulla olisi enemmän aikaa niin tekisin enemmän Lahjan kanssa että saisin kokemusta toisestakin hevosesta.
Kaikki sujui kuitenkin loppujenlopuks ihan hyvin jos ajattelee että Lahjan kanssa ei ole tehty paljon tällasta. Huomasin että ahtaat paikat on vähän pelotavia niin pitäisi tehdä enemmän squeese gameiä ja sit Lahja pelkää tai väistää vähän porkkanakeppiä niin pitäisi tehdä paljon paljon enemmän friendly gameiä.
Ehkä ehdin nyt kun on oma pikku kenttä pihassa.

Otin videon torstaista ja tein siitä pienen koosteen:

5 kommenttia:

 1. Blogissani on sulle haaste: http://lannennopein.blogspot.fi/2012/11/haaste.html :)

  VastaaPoista
 2. Ei hemmetti.. Ihana video ja pakko kysyy: millä ihmeen avuilla saat ponin ravailemaan sun ympäri kun vaan seisot siinä? :D Itellä ainakin tää uus vuokris tyssää seinään tasan sillon kun minäkin ellei aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole opettanu sitä olemaan noin lähellä, se voisi yhtä hyvin juosta ihan uralla. Mutta näin hevonen tekee kun haluaa tulla ihmisen luo. Se tietää että siellä se saa levätä, paineet poistuu. Tai eihän sillä ole minkäänlaisia paineita jos se tekee mitä on pyydetty...mutta ymmärrät varmaan mitä tarkota!
   Että pääsee tähän vaatii paljon harjottelua, tai jotkuthan oppii nopeasti. Me ollaan harjoteltu jo kauan enkä usko että tämä onnistuisi missä vain, ollaan kuitenkin vasta opittu.
   Ja tämähän on ihan samaa kuin että hevonen on köydessä kiinni ja köysi koskettaa maata, hevonen voisi käyttää koko köyttä mutta haluaa olla niin lähellä kuin mahdollista:D
   toivottavasti sait jotai selvää!

   Poista
  2. Sain selvää, muttei vastaus täysin vastannut kysymykseeni. :) Armillahan olisi tuossa tilanteessa se mahdollisuus, että tulisi vain sun viereen, pysähtyisi ja jäisi siihen paikalleen. Miksi se kuitenkin juoksee? Ne hepat joiden kanssa viimemmäksi oon työskennellyt, on herkkiä tulemaan luo ympyrältä ja vaatii selkeät avut, jotta ne myös pysyy siellä ja tulee luokse rauhottumaan vasta kun annan luvan.

   Poista
  3. no siis minähän seison aina paikalla vaikka olisi köysi käytössä. Näin vältän laittamasta painetta hevoseen kun se tekee mitä on pyydetty. Se on oppinu että kannattaa pitää askellaji ja suunta muuten tulee painetta. Alussa jos hevonen tulee sisään kun se on selkäsi takana niin voi vähän rapsuttaa ja sit lähettää vaan uudestaan ympyrälle. Koska mehän halutaan että hevonen haluu olla meidän kanssa, sitä rapsutusta vähennetään sitten ajankanssa. Eli voi sanoa ettei mulla ole mitään apuja.
   Uskon että sun hevoset ovat oppineet että on painetta kokoajan kun juoksee ympyrällä ja ku paine poistetaan ne saa tulla sisään?
   Muista että cirkling gameiä ei ole juoksutusta! :)

   Poista