sunnuntai 3. helmikuuta 2013

uusi satula

Pitkän odotuksen jälkeen satula saapui perjantaina. Oli jo kuulema tullu postiin maanantaina mutta lappu oli hävinny jonnekin, niin käytiin sitten perjantaina kysymässä että onko näkyny.

Startrekk western shorty
Kävin jo perjantaina pienen maasto lenkin, olin niin innossani kun meille vihdoinkin oli lännen satula. Lauantaina käytiin sitten 3 tunnin maasto lenkki, ja tuntuu kyllä nyt siltä että ollaan vihdoin löydetty se oikea satula. 

Satula on joustorunkoinen ja siksi siihen ei tarvita paksua satulan alustaa. Tuo mikä me nyt käytetään on vain väliaikainen mutta hööksissä ei ollu muuta, ja sitäpaitsi ne oli ihan liian isoja. Ollaan jo katsottu netistä pari vaihtoehtoa, jotka ovat pienempiä ja vähän paksumpia.

Kävin sitten tänään kentällä ratsastmassa. Harjoteltiin siirtymisiä, ja ne sujui oikein kivasti. Laukka nousi melkein heti pysähtymisestä, useimmiten pari raviaskelta riitti. Laukka oli tosi rento ja sopivan vauhdikas, sen eteen ollaankin tehty kovasti töitä. Koska pohja oli vähän liukas laukattiin vaan suoralla uralla.


Vaikka on pitkä aika siitä kun ratsastin kaulanarulla kentällä, Armi on tainnu oppia maastolenkeistä että voi kääntää jo silloin kun käytän pohjetta (3 vaihe). Se kuuntelee muutenkin nyt paljon paremmin kaikkea, se jopa tekee etuosakäännöksen ilman että tarvii pidättää sitä. 
Ravia haluan veielä rennommaksi, pää voisi olla vielä vähän alempana. Laukka voisi myös olla vielä vähän rennompi, ja hitaampi. 

Kun katoin näitä kuvia huomasin että istuin vähän tuoliistunnassa, pitää siis pidentää jalustimia ja yrittää miettiä miten satulassa istuu. Vaikka lännensatulassa istunta ei kuitenkaan ole samanlainen kuin koulusatulassa? mä en oikeastaan tiedä yhtään mitään lännenratsastuksesta, mutta eihän me sitä oikeastaan ratsastetakaan:)

Tämä on ensimmäinen satula jossa saan kirisää satulavyötä ilman että Armi luimii minulle. Pidän muutenkin enemmän tästä satulasta kuin koulusatulastamme, ja olen varma että Armikin on samaa mieltä.


13 kommenttia:

 1. Tosi kiva satula :) Ja sopii Armin väriin hyvin :))

  VastaaPoista
 2. Siis tarviiko tota ollenkaan sovittaa vai muotoutuuko hevosen selkään? Mistä tilasit ja paljonko maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen pitäisi muotoutua hevosen selkään ja pitäisi sopia useemmalle, mutta ei se välttämättä kaikille sovi. Leveyttä voi vaihtaa ja paneelit voi siirtää.
   Ostin käytettynä yksityiseltä Saksasta, maksoin 900€. Satula oli ollu n. 9kk käytössä!
   Uutena maksaa n.1500€:)

   Poista
 3. Siisti satula, ihanaa jos se on sopiva. Satulan etsintä voi olla niin hankalaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on jo meidän viides satula, että toivottavasti ei tarvis ostaa uutta nyt pitkään aikaan:)

   Poista
 4. Hieno satula! Itsekkin olen erittäin tykästynyt lännensatuloihin. Vinkkinä kun olen niitä käyttänyt aika pitkän aikaa, että jalustimien todellakin pitää olla pitkät että pysyy oikeassa asennossa. Tai ainakin että pysyy helpommin oikeassa asennossa. : D Niin pitkät ettei niistä saa samalla tavalla tukea kuin vaikka esteratsastusjalustimista. Että on vaikea nousta seisomaan niille. Vähän lyhyemmät tietysti jos haluat keventää, mutta silti todella pitkät. Nihiin menee vähän aikaa että tottuu. Mutta sen tottumisen jälkeen on ihan mukavaa eikä tunnu niin oudolta enää.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä, pitää kokeilla:)

  VastaaPoista
 6. lännenratsastus on kivaa kun sen tajuaa.Ja saa hevosen tai ponin hallintaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan en ratsasta lännenratsastusta, minulla on vaan lännensatula (:

   Poista
 7. Hei! Minä olen pitkään etsinyt tammalleni sopivaa rungotonta satulaa ja nyt tilasin tuollaisen samanlaisen Startrekk Western shortyn. Se näyttää aika kaarevalta suoraselkäiselle tammuskalleni, jolla ei ole myöskään kovin korkeata säkää. Osaatko sanoa jotain siitä, muokkautuuko satulan muoto käytössä kuinka paljon? Onko Armilla kaareva vai suora selkä? Olisin kiitollinen jos osaisit vinkata jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen pitäis muokkautua hevosen selkään kun siinä on istunu hetken, Armilla on hieman kaareva selkä. Leveyttähän voi vaihtaa vahtamalla etukaarata joten sään korkeudella ei ole väliä:)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta, koetamme mukauttaa satulaa ahkerasti :) - kaikkineen se on kyllä aivan ihana satula. Kiitos hyvästä blogista, täytyy tutustua ajan kanssa paremmin!

   Poista