sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Ratsastusta

Kävin tänään Armin kanssa kentällä ratsastamassa ennen kuin minulla oli valmennus Lahjan kanssa. 

Panostin siirtymisiin, koska kenttä on sellasessa kunnossa ettei muuta oikeen voi tehdä. Tein aina joka sivun päädyssä jotain, alussa pysähdyin tai pyysin ravia. Sain joka kerta nopeamman reaktion enkä tarvinnu käyttää niin isot avut.
Laukkakin nousi yllättävän pienestä avusta, ja se oli jopa sopivan rauhallinen. Jarrutus matka on kuitenkin vielä vähän turhan pitkä, mutta on se jo huomattavasti lyhyempi jos vertaa viime kesään. Eikä kentän pohjakaan ole yhtä hyvä kuin kesällä.


Ravi on parantunu huomattavasti siitä kun olin ensimmästä kertaa kentällä tän satulan kanssa. Se on nyt paljon rennompi ja rauhallisempi, loppuravissa Armilla oli pää niin matalalla että korvat oli sään kohdalla.Peruutukset oli aika hitaita niin sain lisätä painetta kaulanarun avulla että Armi peruuttaisi vähän nopeammin.


Kun katoin kuvia niin istun vielä tuoli istunnassa vaikka olen pidentäny jalustimia, ehkä se vaan johtuu satulasta? tai sitten en vaan ole vielä hoksannu että miten tossa satulassa pitäis istua:)

2 kommenttia:

 1. moikka,
  tosi hauska blogi sulla! jäin miettimään tota tuoli-istuntaa vielä, joskus auttaa että tarkistat lantion asennon että se on pystyssä (pyydä kaveria katsomaan avuksi!), ei takanojassa. sitten ratsastaessa ajattele polvien kulmausta, niitä kahta jännettä polven takana, ikäänkuin sulla olis siellä polven kulmassa jemmassa jotain minkä pitäis pysyä siellä kyydissä.. ja tämä tietysti jännittämättä ristiselkää:) helppoa sanoa tietty mutta auttaa itselläni joka myös lipsahtelen välillä tuoliin. voi hyvin, yst terv auli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että tuo satula saa minut istumaan tulosi istunnassa, sillä kun ratsastan ilman satulaa/ koulu- tai yleis satulalla istun oikein. Valmentajani kehuu usein istuntaani! :)

   Poista