keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Satulointi

Otin tänään videon siitä kun satuloin Armia. Siitä ei kyllä tullu hyvä, oli jo vähän pimeetä eikä löytäny mitään mihin olisin voinu laittaa satulaa niin kaikki remmit tuli auki. En ole vielä ihan tottunu tuohon satulaan niin kestää vähän aikaa ennenkuin sain satulavyötä kiinni.
Olen kuitenkin tyytyväinen Armiin:)Mitä tein?

- en halua että Armi pitää satulaa mitenkään negatiivisena asiana, niin aina kun Armi meni satulan luo se sai levätä. Näin se huomaa että satula on positiivinen asia ja sen luo kannattaa mennä, kaikki paineet poistuu.

- leikin satula alustan kanssa friendly game:iä

-yritän laittaa satulaa hevosen selkään kuin halaus. Tässä en ole vielä niin hyvä, mutta enköhän ajankanssa opi!

- laitan satulavyötä kiinni vain sen verran että satula pysyy siellä.

- leikin ciekling game:iä ja pyydän Armi luokse että saan kiristettyä satulavyötä enemmän. Satulavyön kiristäminen pitää olla mukavaa, yritetään että siitä tulee mukava tunne. En usko että kukaan haluaisi että vyötä kiristettäis heti niin kireelle kuin voi.

- friendly game:iä!

Tämä kesti vain 10 minuuttia, ja hevosella oli paljon mukavempi olo kuin jos olisin kiristäny kaikki kerrallaan!

Tavoitteeni on että voisin satuloida Armia vapaana, ja tässä se sujuu jo aika hyvin niin että kyösi on maassa. Meillä on ollu suuria ongelmia satuloinnin kanssa, Armi on yrittäny purra ja liikkunu edestakasin, se on näyttäny että sen mielestä satulointi on epämiellyttävää. Rupesin miettimään että mitä voisin tehdä että satuloinnista tulisi mukavempaa, meille molemmille. Rupesin sitten tietenkin ensin etsimään että olisiko Parellilla jotain vinkkejä, ja löysin tämän ja kaikki sujuu paljon paremmin.  

1 kommentti: