torstai 20. helmikuuta 2014

uusia saavutuksia


Viimeksi kun harjoiteltiin koppiin menemistä sanoin että meidän pitää jatkossa vähän useammin treenata, joten nyt ollaan pari päivää peräkkäin treenattu. Eilen kun treenattiin Armi taisi vasta tajuta mitä minä oikeasti haluan siltä, ainakin vaikutti siltä. Aloitettiin eilen köydellä, lisäsin vähän enemmän painetta mitä yleensä jotta Armi menisi vähän nopeammin koppiin eikä jäisi lastaussillalle miettimään meneekö sisälle vai ei. Parin toiston jälkeen Armi ei enää jääny seisomaan sillalle vaan käveli suoraan sisään, eikä minun enää tarvinnu käyttää paljon painetta. 
Koska toistot sen jälkeen sujuivat niin hyvin päätin kokeilla lähettää Armia koppiin vapaana, ja itseasiassa se sujui paremmin kuin köydellä. Parin toiston jälkeen lopetettiin, niin että molemmille jäi hyvä mieli.

Tänään aloitettiin taas köydellä, kaikki meni yhtä hyvin kuin eilenkin. Päästin Armin vapaaksi ja käveltiin vähän aikaa ennenkuin lähetin sitä ensimmäistä kertaa koppiin. Siinä samalla Armi yritti itse suunnata koppiin, joten nyt tiedän että Armi on tajunnu että traileri on mukava paikka! 
Lopuksi pyysin Armia vielä peruuttamaan pari kertaa. Se sujui ihan hyvin, paitsi että koska oli satanu lunta lastaussillalle siitä tuli vähän liukas joten Armi ei ihan uskaltanu. Mutta jos se ensin sai kävellä sisään ja kääntyä siellä ja kävellä siitä suoraan ulos, ja siitä sitten peruuttaa sisään se sujui paremmin (näkyy videolla).


4 kommenttia:

 1. Waau, menipä Armi nyt hyvin!! :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Oletko koskaan ajatellut kokeilevasi näitä Parelli-oppeja ja työskentelyä vieraiden hevosten kanssa? Vähän niinkuin "klinikka" luontoisesti, mutta näin maallikoille. Olisi kiva nähdä työskentelyäsi eri hevosten kuin Armin ja Lahjan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa olen kerra ollut auttamassa ja näyttäny hänen hevosella parellin leikit ja miten hän voi ratkaista onglemansa. Ja olenkin aika useinkin miettiny ja ajatellu että olisi kyllä kivaa tehdä muittenkin hevosten kanssa! En kuitenkaan luota tarpeeksi taitoihini että voisin mennä pitämään mitään "klinikkaa"... se olisi kyllä hauskaa, mutta mielestäni minun pitää vielä oppia paljon ennenkuin olen siihen valmis! :)

   Poista