sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Varusteeton ratsastus pellolla


Nyt kun ulkona on plussakelit, pelto on oikein hyvässä kunnossa. Maa on jäätyny ja lumi on pehmeää, viimeksi Armi sai haavoja jalkoihin kun lumen päällä oli kova kuori. Ja koska tiet on ihan jäässä, missään muualla kuin pellolla ei voi ratsastaa.
Mentiin ensin ympyrällä kaikki askellajit läpi, Armi oli kokoajan ihan rento joten ei me kauaa jaksettu mennä ympyrää. Koska Armi on eläny nämä viimeiset viikot aika rauhallisesti, arvasin että sillä on vähän ylimääräistä energiaa joten päästeltiin lopuks vielä täysiä pari kierrosta koko pellon ympäri. Vaikka Armi meni ihan täysiä se kuunteli minua ihan hyvin, onneksi, jarrut toimi hyvin mutta käännökset toimi vähän huonommin kuin tavallisesti


Armin jälkeen lähdin vielä Lahjan kanssa pellolle, tehtiin samaa mitä Arminkin kanssa. Ensin ympyrällä kaikki askellajt läpi + vähän pohkeenväistöä, ja sitten täyiä pari kierrosta pellon ympäri. Energiaa Lahjalta löytyy vaikka muille jakaa, ihme kyllä. Siksi mennään vielä kaikkia askellajeja, mutta tietenkin kuunnellaan sitten jos se ei jaksa tai halua enää.7 kommenttia:

 1. Eikö sua ikinä pelota, että Armi säikähtää jotain maastossa ja päättää lähteä paikalta, ettet saa sitä pysähtymään ilman minkäänlaisia varusteita (ratsastaessa ja/tai maasta käsin) ? Onko joskus käynyt näin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Armi säikähtäisi tai lähtisi niin olisi ihan sama olisiko minulla käytössä vahvat kuolaimet tai istuntaani, sillä jos hevonen lähtee niin se lähtee!
   Ja koska Armi oikeasti osaa istunnan avut, niin ne toimii yhtä hyvin kuin varusteidenkin avut. Sen lisäksi minulla on aina varmuuden vuoksi mukana maastossa kaulanaru ja porkkanakepp, joita voin tarvittaessa käyttää :)

   Poista
 2. Löysin vasta hetki sitten blogiisi ja on kyllä uskomatonta tuo teidän välinen luottamus. Kertakaikkiaan mahtava katsella tuollaista paria :)

  VastaaPoista
 3. Huippu tuo poni kyllä! :)

  VastaaPoista
 4. Oh, ihaillen täytyy katsoa teidän menoa ja toivoa että ehkä mekin vielä joku päivä .... :)

  VastaaPoista
 5. Miten hevonen pysäytetään ilman suitsia?

  VastaaPoista