perjantai 21. helmikuuta 2014

Lahjan toinen kopitusharjoitus


Tänään oli Lahjan vuoro mennä koppiin, toinen kerta kahteen vuoteen. Ensimmäinen kerta oli pari päivää sitten. Yllätyin silloin että se melkein heti käveli sisälle, jouduin tietenkin houkutella vähän leivällä mutta aika suoraan se käveli. Oikeastaan se ei tullu ihan sisälle vaan sen takajalat jäi aina ulkopuolelle, mutta en välittäny siitä ja lopetin kun Lahja oli kävelly sisälle pari kertaa.


Tänään oli tarkoitus saada se ihan sisälle, ja monen toiston jälkeen se onnistui. Mutta koska Lahja alkoi jo peruuttamaan ulos ennenkuin sain namin esiin, halusin sen sisälle vielä kerran. Emmä tietenkään onnistunu siinä joten tyydyin taas kerran siihen ettei takajalat ollu sisällä.
Alussa Lahja käveli aina suoraan puoliks sisälle, mutta joka toiston jälkeen se kauemmas ja kauemmas. Päätin kokeilla ruokakipolla mutta ei se auttanu. Joten menin hakemaan porkkanakepin ja lisäsin sillä painetta, sillä jos lisäsin painetta riimuun se alkoi peruuttamaan, ja joka kerta Lahja otti askeleen eteenpäin poistin paineen ja hetken päästä aloitn alusta. Lopuksi Lahja oli sisällä, ajattelin että miksen tehny tätä jo alussa!  Niinkuin jo sanoin en kerenny antaa namin joten halusin se uudestaan sisälle, mutta se ei onnistunu.

Nyt tiedän että minun olisi pitäny lopettaa siihen kun Lahja käveli sisälle! Ja kun se alkoi peruuttamaan ulos minun olisi pitäny muuttaa Lahjan idea minun ideakseni ja itse samalla pyytää sitä peruuttamaan.


Lastausharjoituksen jälkeen lähdettiin Armin kanssa kävelemään Minkan ja Siinan seuraksi!

6 kommenttia:

 1. Miksei Lahjasta ole täällä tietoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska tarkoitus oli kirjoittaa blogiin ainoastaan minun ja Armin elämästä, sillä Lahja on äitini hevonen enkä liikuta/leiki sen kanssa niin usein. Lahjan tuleva varsa on kuitenkin minun joten jos kaikki menee hyvin blogin nimi muuttuu ja teen kaikista esittelysivut kesällä/syksyllä :)

   Poista
  2. Onko Lahja kuolaimeton? :)

   Poista
  3. Kyllä, Lahja on suurimman osan ajasta kuolaimeton! :)

   Poista
 2. Mitenköhän tulisi toimia, kun vuokrahevoseni käytävällä kiinni ollessa, kuopii etusillaan ja liikkuu eteen ja taakse. On kauhean malttamaton, eikä jaksaisi hetkeäkään olla paikalla. Jos hoidan sen ulkona se seisoo rauhassa paikallaan. Mitähän Parelli tekisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mitä Parelli tekisi:D Mutta itse en varmaan alussa pitäisi sitä ollenkaan kiinni vaan pitäisin itse köydestä kiinni ja harjaisin sitä, kun se seisoo paikallaan hetken meisin ulos ja hoitaisin sitä siellä. Pikku hiljaa hoitaisin sitä pidemmän aikaa sisällä ja kun se seisoo paikallaan koko harjauksen ajan laittaisin se yhdeltä puolelta kiinni ja jos se alkaa taas kuopimaan odottaisin kunnes se seisoo hetken paikallaan ja menisin ulos... kunnes se seisoo paikallaan kiinni ollessakin. Joskus voi tulla takapakkejakin jolloin sinun tulisi palata yksi askel taaksepän :)

   Poista