sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Online ja Liberty pellolla

Eilen oltiin pellolla leikimässä, yritän viimeistellä kaikkea ennen level 3 kuvaukset. Tänään harjoteltiin kahdeksikkoa, vaikka niinkuin vähän arvasinkin niin siinä ei enää paljon harjoittelemista ole. Se voisi tietenkin olla parempi, aina on parannettavaa, mutta päästään tason läpi.
Koska kahdeksikko meni mielestäni niin hyvin, emme leikinneet kovinkaan kauan.

Armi on vihdoin tajunnu cirkling gamen idean "maintan gait, maintain direction", se ylläpitää laukan tai ravin niin kauan kunnes minä keskeytän sen. Välillä se vielä tiputtaa laukasta ravin, mutta ei yhtään niin usein kuin kuukausi sitten!
Lopuksi leikittiin vielä vähän vapaana. Aloitettiin helpolla leikillä, sideways gamella. Halusin ensin saada Armin huomion täysin minuun ettei tapahdu samaa mitä viimeksi; Armi lähti syömään, jolloin yllätyin sillä Armi ei koskaan ole ollu kiinnostunu syömisestä leikin aikana.
Kun Armilla oli huomo minussa tehtiin vähän vauhdikkaampia leikkejä, ja Armi pysyi hyvin luonani. leikittiin suurimman osan ajasta cirkling gamea tai stick to me, ei kuitenkaan leikitty kovinkaan kauan.


8 kommenttia:

 1. Moikka! Oon tosi ilonen, että löysin sun blogin - selität tosi selkeästi parellin leikit ja sun postauksia on kiva lukea sen perusteella, mitä olen kerinnyt tutustua. Sellainen kysymys kuitenkin tuli mieleen, että osaatko yhtään kertoa miten hevonen, jota liikuttaa/hoitaa kaksi ihmistä, reagoisi, jos vain toinen sen kanssa touhuavista alkaisi parellin leikkejä/muita maastakäsin harjoitteita tekemään? Hämmentyisikö hevonen liikaa vai tottuisiko se ajatukseen, että tämän ihmisen kanssa toimitaan näin ja tämän toisen kanssa näin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! :)
   En usko että hevonen hämmentyisi, kunhan käsittelytapa on suunnilleen samantapainen.

   Poista
 2. Hei! Olen nyt n. kuukauden lukenut blogiasi (joskin anonyymisti..), ja kiinnostunut Parellista. Kysymykseni liittyy tuohon Fiiian kysymykseen, eli että jos hevosen kanssa aloittaa nämä leikit, niin haittaisiko se harjoittelua, jos ratsastelisi sillä niin kuin ennenkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin voi ratsastaa niinkuin ennenkin! Mutta huomaat kuitenkin itse että vähän ajan päästä haluat muuttaa tyylisi, näin kävi ainakin minulle. :)

   Poista
 3. ^Ja jatkan vielä tuohon edelliseen: mikä on tuo "stick to me"? Mitä siinä tehdään jne..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://onnellinenponi.blogspot.fi/2012/06/viikon-harjoitus.html <-- sieltä voit lukea siitä!

   Poista
 4. Vau, ihana ulkoasu! :3 Super ihania kuvia ja söpö poni c: Vaikuttaa tosi kivalta blogilta, mitä nyt vähän katsein ja oli pakko liittyä lukijaksi! (:

  http://ratsastus-elamantapa.blogspot.fi, tossa ois kans mun blogi, jos kiinnostaa (:

  VastaaPoista