sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Uusi "temppu" [video]

Olen kauan jo halunnu opettaa Armia ottamaan kuolaimet itse suuhun, mutta en ole ehtiny. Koska en niin usein käytä kuolaimia Armilla päätin eilen opettaa sitä Lahjalle, käytän kuitenkin vähintään kerran viikossa kuolaimet sillä.
Aoitin sitten niin että kun Lahja otti kuolaimet suuhun se sai samalla namin, jatkoin näin kunnes Lahja ilman vastusta otti kuolaimet suuhun. Tämän jälkeen annoin namin vasta kun kuolaimet oli suussa, ja parin harjoitus kerran jälkeen Lahja tajusi idean ja ottaa nyt kuolaimet itse suuhun. Yllätyin kun Lahja oppi sen niin nopeasti, eilen iltapäivällä harjoiteltiin kaksi kertaa ja tänään kaksi. Taitaa johtua siitä että Lahja rakastaa kaikkea syötävää, ja näin sitä voi käyttää hyödykseen.

11 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa ! :) Jokaiselle hevosille pitäis opettaa kuolaimet positiivisuuden kanssa, niin eiköhän suitsimisongelmat loppuisi!

  VastaaPoista
 2. Laitoin jo tuohon edelliseen postaukseen tän mutta laitan nyt tähänki:) : mistä oot onkinu nuiden sanojen tarkoitukset (google kääntäjä ei käännä kaikkia ja kääntää muutenkin miten sattuu...) siis esim. tuo "mouthy"..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo näin sen mutta mietin että mistä tuon löysit? olisi helpompaa nähdä tuo sana vaikka lauseessa!:)

   Poista
  2. Se oli siinä Horsenality Profile - ympyrässä :) Ei ollut missään lauseessa, eikä kääntäjä käänä sitä :(

   Poista
 3. Hieno ja niin kätevä temppu! Tämän aion opettaa omalle varsalla, kunhan saan vaan aikseks. Se inhoaa tällä hetkellä suitsien laittoa, mutta on tosi ahne, joten saattaisi oppia tämän siksi nopeasti. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Itse aijon myös ihan alulusta alkaen opettaa meidän tulevalle varsalle (jos sellainen tulee) heti positiivisella tavalla :D

   Poista
 4. Aivan ihana hevonen! Voisiks tehdä joskus jonku postauksen sekä suomeksi että ruotsiksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai että kirjoitan ensin suomeksi ja siihen samaan postaukseen sama teksti ruotsiksi? kyllä se varmaan onnistuu :)

   Poista
  2. Joo suunnilleen niin! Siinä oppis kenties vähä ruotsiksi heppasanastoa ja olis kiva kokeilla miten saa selvää ihan peruskoulupohjasella ruotsinosaamisella :D

   Poista