keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

haava

Tänään aamulla tätini soitti että Armilla on nyrkin kokoinen haava lavan kohdalla. Mentiin sitten nopeasti laitumelle äitini kanssa, ja siellä se seiso ihan rauhallisesti vaikka haava oli täynnä kärpäsiä. Soitettiin sitten eläinlääkärille, se pääsi vasta 2h kuluttua, eli joskus 11 maissa. Otettiin Armi kotiin ja pesimme haavaa vedellä.Kun eläinlääkäri tuli niin se sano heti että pitää ommella se kiinni. Se anto sitten rauhottavaa ja aloitti ompelemaan. Koska haava oli lihaksiin asti niin se ompeli eka ne kiinni toisiinsa. Sitten se aloitti ompelemaan ihoa kiinni, mä luulin että siinä oli nahka pala poissa mutta ei siinä ollukaan.
Haavasta tuli ihan nätti kun sitä oli vihdoin ommeltu.Armin piti nyt olla syömättä 2 tuntia, niin  laitoin sen sisään pihattoon. Siellä se nyt mököttää, se on vielä vähän poissa ekä ole varsinaisesti huomannu vielä että se on siellä yksin.
Haavaa piti puhdistaa joka päivä ja sit saatiin antibiottikkaa mitä annetaan 7 pvä, 2 kertaa päivässä.Meidän piti olla ratsastamatta nyt viikon, mutta ei se haittaa. Sillä nyt meillä on aikaa tehdä paljon friedly game:iä. Pitää vaan keksiä paljon eri juttuja millä voi tehdä sitä ettei siitä tuu tylsä.

Ihmettelen vaan että mistä se ois voinu saada tollasta haavaa. Ku mielestäni laitumella ei pitäisi olla mitään terävää, pitää vielä käydä kattomassa ettei siellä oo mitää.6 kommenttia:

 1. Voi ei! Ja viellä se Albanki käärmeenpurema...

  VastaaPoista
 2. yhh, inhottavan näkönen :( paranemisia!

  VastaaPoista
 3. Hui! :o Paranemisia teille :)

  VastaaPoista
 4. Auts, on kyllä ikävän näkösen vekin onnistunu repimään.. Onneksi sen pystyi vielä tikkaamaan!

  VastaaPoista
 5. Ompas ilkeän näköinen :/ Paranemiset armille! :)

  VastaaPoista