maanantai 9. heinäkuuta 2012

Freestyle laitumella

En harjotellutkaan eilen sitä mun level 2 freestyle ohjelmaa kun oli niin kuumaa, mentiin kuitenkin ilalla pieni maastolenkki!
Mutta toteutin kuitenkin suunitelmani tänään, vaikken ihan kuitenkaa. En tehny kaikkia kuvioita enkä "oikeassa" järjestyksessä, syy siihen oli ettei meillä tänään ollu niin hyvä päivä. Yritin tehdä mahdollisimman paljon eri juttuja kokoajan että siitä tulisi mielenkiintoisaa ja hauskaa, Armi ei kuitenkaan vielä näe mitään hauskaa ratsastuksessa. Mun pitäisi vähän useammin ja enemmän tehdä erillaisia kuvioita ja tehtäviä, mutta se on vähän jääny ku aina ollaan vaan menty maastoon enkä ole viittiny sit sen jälkeen vielä tehdä mitään kuvioita.

Pitää kyllä sanoa että on tosi kätevää että hevonen osaa siirtää itsensä sillee että ratsastaja pääse helposti selkään. 


Yritin siis tehdä paljon kuvioita. Mulla oli esillä 4 kartiota niin että ne muodostivat kentän, niitten ympäri ratsastin sillee että menin välillä suoraan ja sit välillä kartioden ympäri niin että siitä muodostui 8. Tein myös paljon siirtymisiä. Välillä kun meni vähän liiankin kovaa niin tehtiin pysähdyksiä ja sit siitä heti raviin tai sitten käyntiin, peruutuksia tehtiin kans jonkun verran.

peruutus

Sit tehtiin kans tynnyreitten avulla 8 muotoisen kuvion. Tämä sujuu aika hyvin käynnissä mutta tarvitsee vielä paljon harjotusta ravissa, tässä pitää tehdä niin voimakkaat käännökset että voi kestää kauan ennenkun pärjätään vain painoavuilla, mutta siihen tähdätään.
Suurin toive on kuitenkin se että Armi tykkäisi ratsastuksesta. Huomaan ettei se tykkää siitä ettei se seuraavana päivänä niin mielellään halua tulla luokseni mutta sit jos ollaan leikitty liberty tai online niin tulee ihan mielellään. Ja satulan kanssa pitäivi tehdä paljon friedly gameiä koska Armi jännittää aina itsensä kun laitan sen päälle.


Sitten tehtiin paljon eri leikkejä pallon kanssa. Eniten annoin Armin työntää palloa koska se on sen lempi puuhaa, jos ajattelee että no kävellän tosta pallon vierestä niin voi olla että ollaan yhtäkkiä pallon edessä eikä vieressä. Sit tein Friedly gameiä sen kanssa kans, eli pomputin sitä maahan ja pidin siitä kiinni "sylissä" samaan aikaan kun käveltiin eteenpäin. Kaikki pallon kanssa onnistuu tosi hyvin.
Kiivettiinkin vähän kaivon päälle. Ensin riitti että Armi nousi vain etukavioilla mutta koska se sen jo osaa niin hyvin niin vaadin vähän enemmän. Ensin ei ihan meinannu uskaltaa, mutta odotin ja annoin sille aikaa miettiä niin kyllähän se sinne sitten kiipes. Ollaan joka päivä melkein noustu seisomaan sen kaivon päälle ennenkun ollaan menty satuloimaan.
Olen kyllä tosi tyytyväinen tohon mun kidz porkkanakeppiin, toimii super hyvin ratsastukseen.
Armi rupee kans nyt tajuamaan paremmin nää painoavut, vaikka tarvitsee vielä usein apua porkkanakepiltä:)
Kaulanarulla sujuu melkein jo paremmin kuin suitsilla, tarvitsee vain pienen pienen paineen kaulaan tai sit pitää näyttää vähän kädellä minne ollaan menossa.
Huomenna lähden mökille, mutta tulen kyllä jo keskiviikkona kotiin. Voi kuitenkin olla että uusi postaus tulee vasta torstaina.

2 kommenttia:

  1. Hei! Ootko tilannu tuon hackamoren tuolta parellin sivulta? :) Tosi kivan näköstä menoa ja sulla on komia hevonen :)) Harjottelen itsekkin hevoseni kanssa, mutta ei olla vielä kaulanarulla päästy menemään, on vähän hankaluuksia ollut nuiden painoapujen oppimisen kanssa :DD

    VastaaPoista