tiistai 24. heinäkuuta 2012

Päivitystä

Mulla on ollu ongelmia kirjoutua sisään mun google-tilille niin en ole saanu päivetettyä mitään, mutta se on nyt korjattu. Video level 2 online postaukseen on tulossa pian en ole ehtiny tehdä sitä vielä mutta kuvat lisäsinkin jo.


Tänään kävin ratsastamassa laitumella. Ennen kun nousin selkään leikittiin vähän cirkling game:iä, sideways:ia sekä korokkeelle nousemista, niin että sain satulavyön kiristettyä.
Otettiin vähän rauhallisesti, enimmäkseen käyntiä, syy siihen oli että harjoteltiin painoapuja. 8 sujuu jo aika hyvin painoapujen kanssa vaikka Armi tarvitsee vielä vähän apua porkkanakepin kanssa. Olen yrittäny nyt olla käyttämättä ohjia tai kaulanarua ollenkaan, koska haluan että voitais joskus mennä ilman kaulanarua sekä porkkanakeppiä vaikka on se sit aina hyvä pitää sitä mukana jos jotain tapahtuu.
Harjoteltiin myös 8 vähän ravissa, se meni suhteellisen hyvin, tarvitsi tietenkin vähän enemmän apuja mutta olen tyytyväinen.

Tehtiin tietenkin paljon Armin lempi tehtäviä, eli korokkeelle nouseminen joka on tällähetkellä kaivon kansi. Armi rakastaa sitä maastakäsin sekä selästäkäsin, se johtuu vissiin siitä että siinä saa vähän levätä.
Toinen lempi tehtävä on sideways tynnyreitten yli. Huomaa niin selvästi että siitä Armi tykkää, aina kun näkee tynnyrin ja mennään sitä päin niin haluaa mennä sideways sen yli. Siihen tekemiseen ei tarvita paljon apuja, se menee jo tosi sulavasti. Tällähetkellä harjotellaan minua päin tulemista tynnyreitten yli ja alkaa sekin sujua ihan   hyvin.


Laukattiin kuitenkin vähän, tänään Armilla oli niin ihanan rauhallinen laukka. Joskus sillä on niin paljon virtaa että mennään tosi kovaa, ja onhan sekin kivaa mutta on se rauhallinenkin laukka ihana. Vaikka jos se on niin rauhallinen että siitä tulee liian hidas ja sellanen että tuntuu että kohta pysähtyy niin en kyllä tykkää.

Meidän suurin vihollinen on tällä hetkellä kärpäset ja paarmat. Niistä ei ole muuta kun haittaa. Aurinkoisina päivinä hevoset on täynnä paarmoja, illalla kaikki pienet kärpäset tulee. Ei se pilvinen päiväkään ole sen parempi ku sillon kaikki pienet kärpäset kiusaavat koko päivän. Ainoa hyvä ja rauhallinen sää hevosille on kun sataa, vaikka sillon ei ite halua mennä ulos niitten luo. Eli koskaan ei oo hyvä sää:)Armin turpa on täynnä haavoja (näkyy enisimmäisessä kuvassa). Mutta ne paranee nopeasti kun laittaa öljyä ja rasvaa päälle.
Se öljy on kyllä hyvä se auttaa kaikkiin haavoihin ja pitää kärpäset poissa, suosittelen sitä todella.
Jalkojen väliin tulee aina paljon pistoksia ja muuta, sieltä pesen pioneer shampoolla ja sitten sitä öljyä päälle. Armi ei oo enää niin purtu sieltä ja jos on niin se shampoo ja öljy lieventää kutitusta. Tässä voitte lukea öljystä ja shampoosta jos kiinnostaa!


Onko teillä toive-postauksia?

3 kommenttia:

 1. Tee postaus siitä, miten päädyit Armin kanssa yhteen ja miten teidän yhteistyö/luottamus on parantunut? (:

  VastaaPoista
 2. Onko hevosen turpa palanut...? Näyttää aika pahalta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo sillä on niin vaalea iho turvan päällä niin aurinko on tehny vähän vahinkoa. Mut nyt ollaan joka päivä laitettu aurinkorasvaa, +30!
   ja ilalla rasvaa niin kyllä se siitä paranee:)

   Poista