torstai 26. heinäkuuta 2012

Haavan hoitoa

Tänään Armi on seissy laitumen pihatossa (vanha lantala) koko päivän.
Käytiin jo aamulla n.8-9 aikaan putsaamassa haavaa, se näytti ihan hyvältä mutta oli varmaan kipeä. Se sai myös antiniotikkaa 1½ dl green linein kanssa.Päivällä kun kävin 13 maissa se seisoi vaan sisällä, eikä liikkunu paljon. Putsasin haavan vedellä ja laitoin chotivet suihkeatta päälle, kärpäsetkin pysyy vähän poissa kun sitä laittaa. Nyt kun käytiin ilalla niin se oli turvonnu aika paljon, ja se turvotus oli valunu alas, näkyy aika hyvin kuvasta!


Päätettiin siis soittaa eläinlääkärille, mutta se oli ihan normaalia että turvotus valuu alas. Kysyttiin kans että miksi kipulääkettä ei pitäisi antaa, ku sillähän on kipeetä. Se sano ettei anneta koska on parempi että on vähän kipeä että pysyvät paikallaan. Ja nyt ku se sano niin niin tajuttiinhan me että sehän on kyllä totta.
Sit se sano vielä että kannattaa rajoittaa tilaa missä se liikkuu ettei se sit liiku niin paljon että haava repeytyy.
Siks laitettiin Armille oma pieni osa missä se saa olla, se pääsee sisälle ja ulos. Mutta ei kyllä isolle alueelle.

Tuotiin sit sinne vettä ja heinää, Armilla oli niin nälkä. Se ei varmaan ollu syöny paljon päivän aikana. Sit annettiin vielä 1½ dl greenline:ia sekä jotain yrttejä antibiottikan kanssa.

Greenline + yrttejä

Antibiotikkasekoitettuna


Se näyttää aika pirteältä kuvissa, ja olihan se sit sen jälkeen että oli saanu heinää ja vettä. Ku se ei varmaan ollu päivällä halunnu kävellä pientä mäkeä alas että pääsee ruohon luo ja vesisanko oli sit vielä kauenpana.


1 kommentti:

  1. hyi kamala ! ootteko te jo löytäneet pakan jossa armi itsensä teloi ? :o paranemisia ! :)

    VastaaPoista