sunnuntai 2. syyskuuta 2012

liikutusta

Käytiin pari päivää sitten kentällä vapaana leikkimässä. Enimmäkseen tehtiin maastakäsin mutta ratsastin vielä pari kierrosta. Tehtiin paljon stick to me ja cirkling game:ä, joka on alkanu sujumaan aika hyvin. Armi meni huimat 2 kierrosta ravia cikling game:issä, olisi varmaan menny 3 tai 4kin mutta päätin lopettaa kun se on meille uus ennätys. Armi on ennen juossu pois ½ kierroksen jälkeen, ja tajuan koska se on maailman tylsin leikki jos sitä ei yhdistetä mihinkään.


Pistin muovipussin porkkanakepin päähän ja nousin selkään. Tein ensin vähän friendly game:ä ettei heti tulisi huonoa kokemusta siitä, en ole ennen ratsastanu pussi porkkanakepin päässä. Tuuli oli aika kova nii pussissta tuli kova ääni, se oli vähän jännittävää Armin mielestä.
Aloitin käynnistä ja se sujui tosi hyvin vaikka pussilla oli kova ääni. Siirryin siitä sitten raviin ja pussista tuli vielä kovempi ääni, Armi pelästyi ja nosti laukan. Sain Armi kuitenkin takaisin raviin ja siitä pysähdykseen, ja siinä oli palkka. Jos on rauhallinen niin paine (tällä kertaa pussin ääni) katoaa. Tän jälkeen tehtiin paljon friendly game:ä pussin kanssa.


Tänään oltiin sitten vähän pitempi maasto lenkki, Armi oli rauhallinen vaikka kyllä siitä virtaakin löytyi.

Eilen siirrettiin hevoset takasin kotiin pienelle laitumelle, heinää on niin paljon ettei jalat näy ollenkaan. Ja taas Armi veti ne perinteiset laukka rallit kun pääsi laitumelle, aina on yhtä kivaa päästä toiselle laitumelle.


4 kommenttia:

 1. Tämä on ihan hirmu mielenkiintoinen blogi! Vähän on kyllä vaikea ymmärtää kaikkia termejä, kun ne on mulle vieraita.

  Teen itse aika paljon juttuja maastakäsin heppani kanssa, mutta en läheskään noin upeasti kuin sinä! Palasin tähän blogiisi kun aloin mietiä mitä uutta voisin kokeilla. Yritän kerätä varastoon erilaisia yhteisiä tekemisiä hepan kanssa, kun kohta kuitenkin tulee liukkaat ym. kelit jolloin ei oikein voi ratsastaa. Mistä sinä aloitit aikanaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin Parellin 7 leikeillä, ja suosittelen muillekin aloittamaan niistä! Siinä on kaikkea mitä tarvitsee ja niistä leikeistä voi sitten jatkaa ja kehittää.
   Me leikitään joka kerta niitä leikkejä muttaa ollaan vaan kehitetty niitä koska muuten niitä olisi jo tullu tylsiä:)

   Poista
 2. mitä tarkottaa tuo porkkanakeppi? mistä niitä saa? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. porkkanakeppi on vähän niinku "pidennetty käsi".
   Suomesta niitä ei saa mutta ruotsista esim. tuolta ---> http://www.naturligdressyr.se/katalog.html?ccp=1127
   ja sit tietenkin parellin omasta shopista:)

   Poista