lauantai 8. joulukuuta 2012

Kahdeksan periaatetta hevosen koulutuksessa 3

Nämä 8 principles of horse-training, Pat Parelli saavutti ja kertoi ensimmäisellä esityksellään, monta monta vuotta sitten. Nämä ovat tärkeimmät perusasiat jotka Parellin opastajat opettivat hänelle.
 
3. Communication is two or more individuals sharing and understanding an idea.

Jos annat hevoselle käskyn ilman että kuuntelet häntä, niin sitä ei voi kutsua kommunikaatioksi. Jos et osaa kuunnella hevosta , ja jos hevonen ei kuuntele sinua, niin teillä ei ole kommunikaatiota. Jos te molemmat "huudatte" toisillenne teillä ei ole kommunikaatiota.

Että voisit kuunnella hevostastasi sinun täytyy oppia miten lukee hevosta, miten hevosen kanssa leikkii, miten huomaa/ymmärtää heidän käytöstään ja ilmaisuja. Sinun täytyy myös antaa hevosesi ilmaista itsensä, siksi Parellin seitsemän leikkiä ja freestyle ratsastus ovat niin tärkeitä koska ne sallivat hevosen leikkiä.

Että hevonen voisi kuunnella sinua, sinun täytyy ansaita niiden kunnioitus ja näin tulla niitten johtajaksi. Silloin sun pitää tietää miten hevosen kanssa kommunikoidaan, sillä tavalla miten hevoset kommunikoi toistensa kanssa. Parellin seitsemän leikkiä on juuri sitä mitä hevoset tekevät toistensa kanssa.

1. hevosmiestaito on luonnollista


2. Älä tee tai opeta oletuksilla


3. Kommunikaatio on kaksi tai useampi henkilö joka ymmärtää ja jakaa ideaa

TULOSSA:

4. hevosilla ja ihmisillä on yhteinen vastuu

5. oikeudenmukainen asenne, on tehokas asenne

6. kehonkieli on universaali

7. hevoset opettavat ihmisiä, ihmiset opettavat hevosia

8. periaatteet, tarkoitukset ja aika on opetuksen työkalutTieto on siis otettu Parellin sivuilta!!

1 kommentti:

  1. Kiitos ilmoituksestasi! Tosin nyt kyllä sattui harvinaisen huonoon aikaan, sillä rahallinen tilanne ei mikään maailman paras tällä hetkellä ole.. (eläinlääkärilasku ja se, että joku valopää pölli meidän satulavyön eivät varsinkaan helpota asiaa).
    Äsh, kyllä nyt harmittaa ;/

    VastaaPoista