keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Leikkimässä pellolla

Sain tänään vihdoin meidän aitausta pellolla valmiiksi. Meillä oli siellä syksyllä pieni aitaus mutta en ehtiny sitä käyttää paljon kun pelto oli niin mutanen. Keräsin kaikki tolpat ja nauhat pois jotka oli jääny lumen alle niin että saatiin traktorilla lumet pois. Olin oikeastaan ensin kokeilemassa lapiolla että saank kaivettua meille pienen kentän mutta totesin että se on liian rankkaa.
Kun olin saanu kannettua takaisin kakki tolpat ja nauhat sormet oli ihan jäässä. Oli tarkoitus että lähtisin vielä Armin kanssa leikkimään mutta oli pakko lähteä sisälle lämmittelemään sormia.
Lähdin sitten myöhemmin taas ulos siinä toivossa että sormet pysyisivät lämpiminä ainakin siksi aikaa että ehdittäis Armin kanssa leikkiä. Ei kyllä tarvinnu pelätä että sormet olisi jäätyny, pellolla oli kuitenkin vielä sen verran lunta että oli aika rankkaa juosta niin olin ennemminkin hiessä kuin jäässä.


Tehtiin melkein vaan uusia juttuja, tai tehtiin niistä astetta vaikeammaksi. Armi sai olla suurimman osan ulkona ympyrällä ja sit tehtiin pysähdyksiä, peruutuksia ja spin. En tiedä et mitä toi spin on suomeks mut sellanen että hevonen kiertää ittensä ympäri. 
Noita pysähdyksiä ja peruutuksia ollaan tehty jo jonkun verran mutta tarvitsee vielä paljon vahvistusta. Armi ei ihan vielä ymmärä mitä tarkoitan kun laitan porkkanakeppiä sen "eteen", mutta eiköhän se kohta ymmärrä että pitää hiljentää.

"Spin":niä ollaan ennen pelkästään tehty sillee että siirrän Armin etuosaa ja pyydän taka osaa luokse ja sit siirrän taka osaa pois. Ja Armi osaa sen jo ihan hyvin niin mun piti kokeilla vähän vaikeuttaa tehtävää. Teihtiin niin että jos Armi on ympyrällä vasemmassa kierroksessa, peruutin ja laitoin porkkanakeppiä vasempaan käteen niin että Armi "vaihtaisi" suuntaa. Mutta ennenkuin Armi vaihtoi suntaa laitoi porkkanakeppiä oikeeseen käteen niin että Armi kääntyi aitaa päin ja jatkoi vasempaan kierrokseen. Vaikeeta selittää mutta näätte videosta!
Ei voi sano että osattiin sitä mitenkään täydellisesti mutta kuitenkin ihan tarpeeksi hyvin ensimmäiseksi kerraksi. Ja mun täytyy vielä keksiä että miten mun pitäisi liikkua ympyrän keskellä että Armi tajuaa mitä tarkoitan.
Tämä on muutenkin vaikea kuvio meille koska meillä on vaikeuksia siinä että kun peruutan Armin pitäisi tulla muo päin mutta ei onnistu, harjotellaan kyllä kovasti. Oikeastaan moni asia ei toimi niin kuin pitäisi meidän tlanteessa mutta suurin syy on varmaan se että Armi on ensimmäinen hevonen kenen kanssa teen mitään tällaista ja ollaan haroteltu ihan ilman valmetajaa, pelkästään lukemisesta ja videoiden katselusta olen oppinu. Toivon että saatais joskus valmentaja, ruotsista kun suomessahan niitä ei vielä ole.
Tehtiin kyllä vähän vanhaakin, sideways:iä tehtiin poispäin sekä muo päin. Tämä sujuu jo hyvin kaikkiin suuntiin, välillä voi tulla sellaisia tilanteita että Armi ei ymmärrä heti, voi olla että mun avut on huonoja tai jotai. Ja onhan hevosillakin yksi puoli vahvempi kuin toinen niinkuin meillä ihmisilläkin. Videossa onkin yksi kohta jossa Armi ei ihan ymmärtäny mitä tehdä sideways:issa.
Ja sit tehtiin tietenkin muon suosikkia, cirkling game:iä pienellä ympyrällä.

Tein videon nopeasti ja unohdin hidastaa musiikkia ja laittaa blogin nimeä lopussa niin se loppuu yllättäen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti