perjantai 7. joulukuuta 2012

Tällanen päivä tänään...

Tänään mieiän piti leikkiä vapaana pellolla, niin että saatais kerrankin kuvia. Kaikki alkoi hyvin, Armi tuli ravissa minua vastaan tarhassa niin ajattelin että jess, Armilla on hyvä päivä. Kun tultiin pellolle aloitettiin kuin normaalisti ja kaikki näytti menevän hyvin. Yht äkkiä Armi päätti lähteä syömään ruohoa mitä vielä näkyy vaikka onkin satanu paljon lunta.


Tämä tapahtui monta kertaa. Armi tuli välillä luokseni ja lähti taas syömään ja juoksemaan ympäri peltoa. Mun piti ruveta miettimään että mikä voi olla syy ettei Armi haluakkaan olla kanssani. Voi olla että ollaan tehty liikaa tätä samaa, että tästä on tullu tylsää. Mutta se voi yhtähyvin olla sitä että olen vaatinu aika paljon siltä enkä ole antanu sille aikaa levätä tehtävien välissä, eli liian vähän friendly game:iä.Olen nimittäin aika hyvä unohtamaan sitä friendly game:iä sillä musta on hauskaa tehdä erillaisia tehtäviä. Vaikka Armi onkin LBE niin se tarvitsee myös aika paljon friendly game:iä, enemmän kuin "tavalliset" Left Brain Extrovertit sillä Armi on aika lähellä keskipistettä, eli on aika lähellä muitakin personalisuuksia.


Tehtiin siksi vain temppuja ja käynnissä erillaisia tehtäviä. Koikeilin vähän raviakin mutten paljon ettei se taas olisi lähteny. Tehtiin Sideways:ia  minua päin sekä poispäin, cirkling game:iä ja stick to me. Paljon muuta ei tehty kun olltiin jo oltu pellolla aika kauan mutta aika oli menny siihen että Armi juoksi joka paikkaan.
Nämä päivät ovat oikeastaan ihan hyviä, vaikka eihän se kivaa ole kun hevonen juoksee karkuun. Mutta kun tämmösiä päiviä tulee voi miettiä että mitä tehtiin viimeksi mitä ei hevosen mielestä ollu hauskaa.

Sideway

cirkling game
Päätin että tehdään nyt viikonloppuna pelkästään friendly game:iä, kun sitä ei olla tehty tarpeeks paljon. Ja toivon että se oli syy tän päivän leikistä.

Tän jälkeen lähettiin vielä mukaan Lahjan ja äidin kanssa maastoon metsälenkille. Oli kyllä hauskaa, synkän ja märän syksyn jälkeen oli kyllä piristävää päästä ihan metsään metsää kävelemään hevosten kanssa. Nyt kun ollaan pari kuukautta vaan menty tiellä. Toivottavasti ei tuu niin paljon lunta kun viime vuosina ettei pääse ollenkaan metsään lumen takia.

3 kommenttia:

 1. Blogisi on todella mielenkiintoinen ! Kysyisin käytetäänkö parellissa koskaan makupaloja? Ja mitä mieltä itse olet makupaloilla palkitsemisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi käyttää makupaloja jos osaa antaa niitä oikealla hetkellä ettei hevonen sitten kerjää...yleensä nameja annetaan hevosille jotka ovat vaikeita motivoida. Itse käytän nameja, mutten aina anna! Joskus tulee nami ja joskus ei:)

   Poista
  2. okei:) jostain olen vain kuullut että oikeasti ihminen ei saisi antaa makupaloja, koska hevoslaumassa johtaja syö ensin.. mutta toisaalta joitakin heppoja saa sillä erittäin hyvin motivoitua! :D

   Poista