lauantai 29. joulukuuta 2012

Lauantai

Tänään halusin tehdä jotain kivaa Armin kanssa, ollaan nyt viimeaikoina oltu ratsastamassa aika paljon. Lähdettiin sitten pellolle pyöröaitaukseen jatkamaan siitä mistä viimeksi jäätiin. Eli jatkettiin harjottelemaan ympyrällä pysähtymistä ja valssia (piti keksiä joku nimi spinnille). Pääosin tehtiin kuitenkin valssia, joka meni yllättävän paljon paremmin kuin viimeksi. Varmasti siksi että harjoteltiin ensin sitä että kun minä peruutan pitää kääntyä minua päin, ja sitten tulee suunnanvaihto tai valssi. Tämä on siis ihan eri asia kuin luokse tulo ympyrästä jolloin käännän katsetta Armin peppua päin.
Yritin saada Armia tekemään valssia käynnissä mutta se ei onnistunu niin hyvin, Armi kun on LBE (left bbrain extrovert) niin vauhti on yleensä kova. Päivän hienoin valssi oli kuitenkin käynnissä, ja siihen tän päivän valssi leikit loppuikin. Toivottavasti menee ens kerralla vielä paremmin.

Pysähtymiset sujuu jo sen verran hyvin että ollaan ruvettu aina välillä peruuttamaan lyhyitä tai vähän pitempiä matkoja. Nyt pitää vaan saada Armia reagoimaan pienemmällä paineella ja siitä seuraava askel on että Armi pysähtyisi heti laukasta ja ravista, taitaa kuitenkin kestää ainakin kesään ennenkuin pysähtyminen onnistuu laukasta, pohja on sen verran huono nyt talvella enkä halua pyytää Armilta enemmän kuin se pystyy.

Kun kaikki oli menny niin hyvin, olimme molemmat tyytyväisiä, lopetettiin. Mentiin kuitenkin vielä Lahjan seuraksi maastoon. Oli tarkoitus mennä rauhallinen veryttely lenkki kun molemmat hevoset on nyt ollu melkein joka päivä hikisiä.
Tiellä oli aika liukasta eikä meillä ollu bootsit jalassa niin päätettiin mennä metsään, eli lenkistä tulikin vähän rankempi. Mulla oli tänään pelkästään porkkanakeppi varusteena, ensimmäistä kertaa maastossa, ja hyvin Armi hiljensi vauhtia ravista sekä laukasta. Kun tultiin kotiin pihalle Armi oli melkein kokonaan valkoinen kun pinta hiki oli jäätyny. Eli villaloimi päälle vähäksi aikaa.

väsyny!?Nyt kun tiet on liukkaita pitää ottaa sisälle bootsit ja lisätä nastat alle ettei Armin tarvii jännittää lihaksia kokoajan jos mennään tielle ratsastamaan. Kyllä pelkät kaviot pitää aika hyvin, jos vaan katsoo mistä kävelee, pärjättiin mekin aika hyvin tänään.

3 kommenttia:

 1. Piiiikkusenko hienoja kuvia ja banneri!!! :o

  http://pokerijaelli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Valssi kuulostaa siistiltä :). Ja kiva oli taas katsoa videota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihan todella mahtavaa että voit mennä ilman varusteita maastossakin :)

   Poista