maanantai 17. joulukuuta 2012

I will never give up on us

Tänään kun pääsin jo puol kahelta, olin kotona puol kolmelta. Bussi kun lähti vasta 10 yli kaks! Menin antamaan hevosille heinät ja itellen ruokaa. Kolmen aikaan lähin ulos laittamaan kuivauskaapin päälle, että hanskat ja Armin romaani jonka käytän "satulana" tällä hetkellä olisivat lämpimät kun niitä tarvitaan. Vein alas pellolle pari tynnyriä että sain tehtyä neliömäisen ruudun (kaksi tynnyriä oli jo pellolla), koska sen kanssa voi tehdä paljon erillaisia tehtäviä eikä tarvita muita trvikkeita kuin neljä tynnyriä.

Kun menin tarhaan nii hevoset olivat tietenkin syömässä niin Armi ei tullu luokseni niinkuin yleensä. Kiersin vähän tarhan ympäri että saisin Armin huomiota. Kun Armi katsoi minua kutsuin sitä luokse, luokse se sitten hölkkäskin. Annoin namipalan ja silitin sitä vähän kaikkialta, Armi kävli sitten takaisin henäverkolle koska onhan se aika tylsää joutua silitettäväksi. No, tein samaa kuin alussa, kävelin vähän tarhan ympäri mutten saanu Armin huomiota. Ajattelin että ehkä saan sen huomiota jos juoksen vähän, ja olin aivan oikeassa, pyysin Armi luokse ja kehuin vähän aikaa ja laitoin naruriimua päälle.Armi oli ihan lumessa ja jääpaloissa, niin harjasin lumen pois ja yritin piikkisukalla otta pois jääpalat. En saanu läheskään kaikki jääpalat pois mutta selän alueelta sain niin ei tarvinnu pelätä että mikään olisi hangannu kun ratsastin. Laitoin karvaromaanin loimivyöllä Armin päälle, kun omaa satulaa en halua käyttää eikä uutta ole vielä löydetty. Tämä toimii kuitenkin hyvin jos käytetään liukuestettä romaanin alla, vähän voi liukua johonkin suuntaan mutta se on helppo korjata.

Ajattelin että oltais tänään tehty vähän erillaisia kuvioita, mutta luntaa oli tosi paljon ja Armi on kuitenkin aika pieni poni. Niin päätin että tehdään vähän aikaa kuvioita ja sitten mennään vaan suoraa peltoa ympäri, koska on se varmaan aika rankkaa juosta siellä vielä ratsastajan kanssa. Enkä halunnu että Armi olisi ihan loppu tän jälkeen, rankkoja maastolenkkejä kun ollaan käyty nyt pari päivää. Tai ollaan enimmäkseen kävelty mutta kun metsässä ollaan oltu niin joutuu työskentelemään enemmän, siellä kun joutuu nostelemaan jalkojaan epätasaisen maaston ja runsaan lumen vuoksi.Tehtiin enimmäkseen kahdeksikkoa, niin että puolet mentiin käynnissä ja puolet ravissa. Keskelle tehtiin aina pysähdys, peruutus, etu- tai takaosakäännös. Yritin saada Armia kääntymään niin pienillä apuilaa kuin mahdollista. Käytän tässäkin neljää eri vaihetta, 1. katse 2. vartalo 3.ulkopohje (koska sitä olen opettanu maastakäsin kun pyydän sitä väistämään muo) 4 ohjat/porkkanakeppi. Pallolla on kuitenkin vaikeempaa niin yleensä joudun käyttämään ohjia tai porkkanakeppiä.

Sit tehtiin clover leaf:iä, eli tässä käytin meidän ruutua niin että kuviosta tuli apilan muotoinen (neljällä lehdellä). Tässä yritin vaihtaa askellajia aina kun vaihdoin "lehteä", käytin käyntiä ja ravia niin jokatoinen oli ravia ja jokatoinen käyntiä.

Laukkaa otettiin tavallisella voltilla ja siitä mentiin sitten peltoa ympäri. Otin kuitenkin vain lyhyitä laukkapätkä ettei olisi ollu liian rankkaa. Enimmäkseen ravattiin siinä ja välillä tuli tehtyä voltti tai peruutuksia. Tavoite oli kuitenkin että Armi rentoutuisi ja siitä sitten loppukäynneille.

huonolaatuinen koska oli niin pimeetä!

Kun tultiin takaisin pihalle tehtiin vielä vähän friendly game:iä selästä sekä maastakäsin. Riisuin romaanin ja harjasin pois niin paljon jääpaloja kuin mahdollista ja laitoin villaloimen päälle että ne jääpalat jotka jäivät sulaisi. Loimea otan aina pois noin parin tunnin kuluttua.

Seistiin vielä hetken yhdessä tarhassa ennenkuin Armi lähti henäverkolle syömään.
Olen itse ihan tyytyväinen tästä päivästä ja Armin vastaus nään huomenna, jos se tulee luokse tarhassa niin se oli Armin mielestä ihan kivaa jos se ei tuu niin mun täytyy miettiä mitä voisin tehdä ens kerralla toisin että olsi hauskempaa. Tiedän että Armin mielestä ratsastus ei ole niin hauskaa ja haluaisin että siitä tulisi vielä hauskempaa, tunnen että pellolla se helposti kääntää varovasti kotiinpäin jos en keksi sille tekemistä.
1 kommentti: