lauantai 21. toukokuuta 2016

"Life is a journey with problems to solve, lessons to learn, but most of all experiences to enjoy"


Aika menee hurjaa vauhtia eteenpäin, vähän aikaa sitten oli vielä lunta maassa ja paksu talvikarva... Nyt hevoset pääsevät päivittäin pariksi tunniksi laitumelle ja ovat melkein täydessä kesäkarvassa. Koska meidän iso laidun alue on ollut käytössä jo niin monta vuotta, sitä pitää kylvää tänä vuonna uudestaan heinänteon jälkeen. Hevoilla on siis koko kesän aikana vain käytössä meidän pieni laidun alue, joten tänä vuonna pääsevät vain puolet vuorokaudesta laitumelle ja puolet vuorokaudesta saavat olla tarhassa ja syödä heinää. Tämä tekee oikeastaan ihan hyvää varsinkin Lahjalle sillä se lihoo vaikka kuinka liikuttais sitä.

Laumaan muutti torstaina uusi jäsen, tammalauman kaipaama ruuna (jonka blogia voitte lukea täältä). Ruunaa otettiin todella hyvin vastaan, sitä ei jahdattu kertaakaan. Lahja ja Siina juoksivat vain kiimaisina sen perässä onnellisina että laumaan vihdoin on tullu mies. Toivotaan että kaikki jatkossakin sujuu hyvin.
Pyöräilimme tänään Armin kanssa kentälle leikkimään mitä emme ole tehneet pitkään aikaan. Voitiin vihdoin taas leikkiä korokkeella, tynnyreitten ja kartioitten kanssa, en edes muita milloin oltais viimeksi niitä käyttäneet. 
Koroke on edelleen Armin suosikki, jos sitä ei ohjaisi mihinkään se menisi itsestään siihen seisomaan. Eri tehtäviä mitä tehtiin oli korokkeella oleminen pelkästään etukavioilla, kaikilla kavioilla sekä pelkästään takakavioilla. Nämä kaikki onnistui todella hyvin lähettämällä etenpääin sekä peruuttaen. Uskon tämän olevan Armin suosikki koska siinä saa aina levätä pitkään ennenkuin laitan siihen painetta tekemään seuraavaa leikkiä. 
Tynnyreitten kanssa leikittiin kolme eri leikkiä. Ensiksi pyysin Armia vain ylittämään tynnyrit ravissa sekä laukassa, mikä onnistui hyvin, yllätyin ettei kertaakaan yrittänyt kiertää. Kun tynnyreitten ylittämisestä tuli tylsää sain keksiä jotain vaikeampaa. Vaikka ei olla pitkään aikaan ylitetty tynnyrit vain etupäällä päätin kokeilla muistaako Armi vielä. Aluksi meilläolikin vähän hankaluuksia, tai oikeastaan minulla, poistin kehoni energian liian aikasin joten Armi pysähtyi aina ennen hyppyä. Parin toiston jälkeen onnistuttiin kuitenkin ja siihen lopetettiinkin se leikki. Viimeinen leikki joka tehtiin tynnyreitten kanssa oli sideways, niin että tynnyrit oli mahan alla, mik on myös ollu Armin vahvuus alusta asti.
Kartioitten kanssa tehtiin pujottelua, mikä oli aluksi pelkkää sotkua. Armi juoksi suoraan kartioitten yli pujottelun sijaan. Näytin lopulta todella isoilla kehonliikkeillä miten haluan sen menevän ja se onnistui. Siitä huomaakin miten tehokas kehonkieli on, se on se ratkaiseva asia onnistuuko jou leikki vai ei.
Lopuksi päästin Armin vielä vapaaksi ja tehtiin vähän peruuttamista, luoksetuloa sekä vähän seuraamista. Pyöräiltiin sitten kotiin pidemmän tien kautta. 


1 kommentti:

  1. Sun blogi on aivan mahtava! Olet upea ihminen ♥ En kestä, sain täältä niin monta Parellivinkkiä ♥ Kiitos ♥

    VastaaPoista