tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kantava vai ei?

Mietin kokoajan onko Lahja kantava vai ei, siksi olen selaillu ja lukenu paljon netistä huomaako sen aikaisemmin kuin ensimmäinen ultraus. Löysin paljon keskusteluja tästä aiheesta, ja "tietoa" sain paljon.

Itse kokeilin sitä että minulla on kultaketju/hevosen jouhi ja sihen kiinnitetty kultasormus, minulla ei kuitenkaan tällästa ollu joten otin kultaristin jonka sain pari vuotta sitten konfirmaatiostani.
Ketjua pidetään sitten paikkallaan hevosen ristiselän yläpuolella, aika lähellä hevosta, odotetaan 30-60sek ja jos ketju (ja sormus) liikkuu tamma on kantavana. Ketju liikkuu eritavalla riippuen siitä onko varsa ori ta tamma, jos ketju liikkuu edes takasin se on ori jos se liikkuu ympyröissä se on tamma.
Tämä on toimii oikeasti, ainakin sanotaan näin keskusteluissa, kaikki eikuitenkaan usko tähän. Tän mukaan Lahja olisi tiineä ja odottaisi ori varsan, mutta ajattelin kokeilla myöhemmin uudestaan. Haluan kokeilla kultasormuksella, sillä mitä jos kulta risti ei toimi.
Minua siis jännittää ihan hirveästi ensimmäistä ultraa, tovon niin ettei tarvittais siementää toista kertaa. Jos Lahja sitten selviäisi tiineydestä ilman mitään ihmeellisempää vaivoja, varsa syntyisi toukokuun puolessa välissä. Myöhempää se vois toki syntyä mutta näin varsa saisi olla pidemmän aikaa laitumella.

6 kommenttia:

 1. Sormet ristiin, että Lahja olisi kantava! :) Kauniita kuvia, ihanan kesäisiä :)

  VastaaPoista
 2. Täällä kanssa yksi jännittäjä! Äiti joka oli viime vuonna oikeassa varsan sukupuolesta lähtien sanoi aluksi, että Lilla ei ole nyt kantava ja hetken päästä "no kyllä se on". Saa nyt nähdä. Niin kovasti kun toivoisi, että olisi kerrasta kantava, tai kunhan edes tämän kesän aikana tulisi kantavaksi, jos ei nyt tullut. Tsemppiä sinnekkin jännitykseen! (: Milloin teillä on ultra?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan lukea, olitkin jo kertonut, että 2.7 on teillä ultra. Meillä joutuu jännäämään päivän pidempään ;D

   Poista
  2. Toivottavasti Lilla ja Lahja tiinehtyy nyt ensimmäisen siemennyksen/astutuksen jälkeen, niin saadaan jännittää yhdessä koko vuos ja toivoa ettei mitään tapahdu:)

   Poista
 3. Toivottavasti Lahja on tiineenä! :)

  VastaaPoista
 4. Oliko tiine? :) Varsan sukupuoli kuulemma näkyy sormuksella vasta viimeisellä kolmanneksella, oon noita kokeillut ihan huvikseni ja itseasiassa 12 varsoneesta vaan 2 erehdystä ;)

  VastaaPoista