torstai 6. kesäkuuta 2013

Lämpimiä kesäpäiviä

Ulkona on hirveän kuuma, mittari näyttää 28 astetta varjossa joten ei ole mikään ihmeettei auringossa pysty olla. Hevosetkin ovat mielummin metsässä kuin laitumella auringossa ötököiden seassa, kun saavat itse sen valita. Metsässäkin on onneksi kaikenlaisia kasviksia mitä syövät, mutta osan ajasta viettävät myös sisten varjossa tai pihatossa.

Illalla sen sijaan on ihanan viileetä, joten ratsastus siirtyy aina kello kahdeksan jälkeen. Hevosia käydään kuitenkin tarkistamassa monta kertaa pävässä, sillä juovat todella paljon ja ötökkämyrkkyä pitää aina silloin tällöin laittaa. Olen pitkään haaveillu varsasta, oli jo lähellä että olisin astuttanu Armia viimevuonna. Onneksi en astuttanu, sillä ymmärrän nyt että en voi ikuisesti ratsastaa Armin kokoisella ponilla. Siksi olen pitkän mietinnän jälkeen päättäny että haluan Lahjalta varsan, joten toivon että astutus toteutuisi tänä vuonna. Tämä asia ei kuitenkaan ole täysin varmaa sillä minun täytyy ensinpuhua eläinlääkärin kanssa, ja katsotaan sitten miten käy.

5 kommenttia:

 1. Moikka! Heitin suuntaasi haastaan mikäli et ole sitä vielä tehnyt :)
  http://17a8.blogspot.fi/2013/06/haaste.html

  VastaaPoista
 2. Meidänkin tallilla on jouduttu ottamaan hevosia tavallista aikaisemmin sisälle helteen takia. Tarhoissa ei ole minkäänlaista suojaa, joten hepat ei jaksa olla koko päivää suoraan polttavan auringon alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi kyllä olla vähän viileempää tai ainakin voisi tuulla ettei oo niin kuuma. Säälittää kyllä katsoa hevosia jotka ovat latumella keskellä päivää ilma minkäänlaista suojaa!

   Poista