tiistai 11. kesäkuuta 2013

Lentävä Lahja


Armi sai tänään vapaa päivän, sillä ollaan nyt monta päivää oltu pitkillä maastolenkeillä. Lahjalle en kuitenkaan antanu vapaa päivää, tynnyri mahan takia.
Lahjaa laihdutin koko talven, heinää saivat rajoitetusti ja Lahjaa liikutin 5-6 kertaa viikossa. Ennen laitumelle päästöä maha oli vielä ihan siedettävä, vaikka se ei koskaan vielä ollu "normaalin" kokoinen, mutta pian se turposi. Liikuntaa se saa nytkin 5-6 kertaa viikossa, ihan kunnon lenkkejä mutta kuitenkin se lihoo, mikä on vissiin ihan normaalia suomenhevoselle!? Pitääkö liikuttaa jopa kaksi kertaa päivässä?

Tänään oli sitten este päivä, ja suunnattiin joskus 10 maissa kentälle. Varusteena oli naruriimu ja huopa+lampaankarva romaani, joita jouduin ottamaan pois parin hypyn jälkeen kun valuivat molemmat eri suuntiin.
Rakennettiin vain yksi este kentälle, Lahja kun ei vielä osaa hypätä rataa. Ennen kuin aloitin varsinaisen hyppäämisen ratsastin vähän voltteja ja tein pohkeenväistöjä. Hypyt sujuivat hyvin oikeaan kierrokseen, vasempaan se kiersi estettä. Sain sen kuitenkin menemään vasempaankin suuntaan, käveltiin estettä päin ja pari askelta ennen estettä pyysin ravia.
Lopussa annoin Lahjan laukata kenttää ympäri molempiin suuntiin, samalla tein välillä pysähdyksiä suoraan laukasta jotka sujuivat hyvin.
Lahjan kiima alkoi eilen joten eläinlääkäri tulee huomenna ultraamaan, eli siemennys on varmaan viikon sisällä. Pitkän mietinnän jälkeen oriksi valitsin Ilo-Ilmarisen, joka on mielestäni hienon värinen ja muutenkin sopiva Lahjalle. Se että se osaa lännen juttuja oli myös yksi ratkaiseva asia, vaikka tiedän että eihän ne ominaisuudet peiydy:)
Huomennaon myös hampaiden raspaus kaikilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti