maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kahden päivän kuulumiset


Eilen harjottelin Armin kanssa kahdeksikkoa, tehtiin vain ja ainoastaan sitä. En jaksanu kävellä kentälle joten oma piha sai kelvata, ja se olikin ihan hyvä paikka sillä ei tarvittu niin paljon tilaa.
Otin liiteristä kaksi sankoa ja aloitin pyytämällä Armia menemään käynnissä sankojen ympäri, niin että muodostui kahdeksikko. Jos se sujui hyvin annoin se kävellä kokonaista kierrosta minun ympäri - palkinto, poistin kaikki paineet. Pyysin myös pari kierrosta ravia ja kun se onnistui hyvin lopetin siltä päivältä.

Tämän jälkeen mentiin metsään syömään ruohoa, vaikka ei siellä vielä paljon ollu, mutta kyllä se jotain sieltä löysi.


Pesin eilen sekä tänään Armin kavioita sillä siellä on ollu vähän sientä. Ollaan myös jouduttu poistamaan vähän, tai oikeastaan aika paljon, kavion seinämää. Pesin ensin pioneer shampoolla kaikki kaviot, joka sai vaikuttaa noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen laitoin pioneer kavion hoito-öljyä siihen kohtaan mistä ollaan poistettu seinämää. Laitoin siihen jalkaan bootsi, niin että öljy saisi vaikuttaa vähän pidempää ennenkuin kaviosta tulee likainen taas. Bootsi otettiin pois kun hevoset saivat ilta heinät.
kuva poistetusta seinämästä:Tänään käytiin kentällä, mukana oli Lahja sekä Armi. Armin kanssa tehtiin taas kahdeksikkoa, mutta tällä kertaa vapaana. Tein siihen saakka että Armi meni hyvin ravissa, tätä en kuitenkaan olisi pyytäny jos tietäisin ettei Armi osaisi sitä.

Lahjan kanssa hypättiin, ajattelin että jospa mä nyt kerran vielä kokeilen että oppisiko se hyppäämään. Se ei nimittäin ole osannu hypätä, siksi laitoin esteen 30cm korkeudelle. Lahja hyppäs niinkuin aina, se ei ottanu takaosaa mukaan.
Yhtäkkiä se hyppäs niinkuin kuuluukin hypätä ja kehujen jälkeen se innostui hyppäämään niin että se itse aina ohjasi esteen luo. Lopuksi hypättiin 60cm korkea este, VAU!, en voi olla muuta kuin tyytyväinen. Tästä tuli näköjään Lahjan suosikki laji, aion siksi yrittää hypätä kerran viikossa.

2 kommenttia:

 1. Mistä tuollainen kaviosieni voi johtua? :) Ja oliko sitä kaikissa kavioissa vai vain tuossa oikeassa etusessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse asiassa aika monella hevosella on sientä, en tarkoita sieni infektiota vaan sellasia pieniä mustia läikkiä joita huomaa jos raspaa vähän.
   Armin kaviosta poistettiin kavion seinämää koska valkoviivan ja seniämän väliin oli paiautunu likaa eikä sitä saa pois jossei poista vähän seinämästä.

   Armilla on aina silloin tällöin näitä mustiä läikkiä, jos niitä huomaa nopeasti niitä on helppo poistaa pelkällä raspilla:)
   vähän sekava teksti mutten ihan osaa selittää sitä, toivottavasti meni oikein!(:

   Poista