torstai 21. maaliskuuta 2013

Meidän varusteet osa 2

Ottamalla esineitä mukaan leikkiin voit viedä sinun ja hevosesi suhde uudelle tasolle. Esineillä voit lisätä vaikeutta ja tehdä yhdessäolosta hauskaa. Hevonen saa itse miettiä ulos ratkasua ja sinä saat nauttia aivan mielettömän hyvästä tunnesta kun näet miten hevonen oikeasti arvostaa sitä.

Voi käyttää melkein ihan mitä esineitä vaan, kaikkea mitä mieleen tulee. Jos et itse keksi mitä sen kanssa voi tehdä, anna hevosen näyttää.
Näytän teille niitä esineitä mitä minä useimmiten käytän!


Pallo ostettu parellilta on yksi Armi lempi esineistä. Alussa hevonen ei ehkä ymmärrä mitä pallon kanssa pitää tehdä, mutta kun  se keksii mitä halutaan sen tekevän olen varma että kaikki pitävät siitä. Armi on aivan riemuissaan kun otan pallon esiin, se tietää että silloin en laita siihen painetta vaan se saa itse työntää palloa tai levätä sen kohdalla. Jos lisään vähän vauhtia ja juoksen vieressä Armi oikeasti leikkii, se puree ja työntää palloa ja vällillä se jopa pukittelee.
Suosittelen teitä hankkimaan palloa jos teille ei vielä ole!:)


Tynnyreitten kanssa voi tehdä kaikenlaista, sideways, touch it, kasia... Niitten kanssa voi siis tehdä ihan mitä vaan, useimmiten pidetään niitä esteenä, tehdään kahdeksikkoa tai tehdään sideways niitten yli.


Koroke on myös yksi Armin lempi esineistä, sillä sen päällä saa levätä. Korokkeen päällä voi seistä etu-, taka- tai kaikilla jaloilla, ja miks ei yhdellä jalalla. Jos koroke on tarpeeksi kapea sen yli voi tehdä sideways.


Kartiolla vo leikkiä melkein ihan samoja leikkeijä kuin tynnyreitten kanssa. Karton kanssa siitä tulee vähän haastavampaa koska kartio on niin paljon pienempi.


Itse tehdyllä muoviviuhkalla on hyvä leikkiä friendly game, se rapisee ja voi hyvinkin olla hevosen mielstä "pelottava". Sillä voi parantaa suhdetta, varsinkin luottamusta, hevoseen.


Pressulla voi myös tehdä vaikka mitä, friendly game tai vaikka squeeze game (pressun ylittäminen). 
Kaikkien esineitten kanssa voi tehdä mitä mieleen tulee, yleensä kaikki onnistuu.

Kesäksi on tarkoitus saada laitumelle iso tukki, odotan jo innolla kun voidaan leikkiä leikkejä mitä ei vielä koskaan olla kokeiltu.
Tarkoitus olisi myös saada vanha traktorn rengas jonka täytän hiekalla.

Tässä oli ne esineet joita me useimmiten käytetään, yritän kokoajan keksiä lisää esineitä mitä voisin kokeilla. Jos teillä on ehdotuksia niin kertokaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti