tiistai 26. maaliskuuta 2013

Vanhoja videoita

Löysin kolme vanhaa videota koneelta, videot ovat otettu vuonna 2010 jolloin kokeilin ihan ensimmäistä kertaa friendly game:iä.
Videosta näkee että käytin tällöin tavallista juoksutusnarua eikä meillä ollu porkkanakeppiä. Niin kaikkea voi myös tehdä ilman "perinteisiä" varusteita, vaikka onkin helpompaa köydellä jolla on oikea paino ja porkkanakepillä jolla ylettyy pidemmälle.

Niinkuin olen jo ennen kertonu kaikki oli mielestäni vaikeeta, köysi oli liian pitkä enkä koskaan muistanu miten sitä nyt sitten oikeasti piti tehdä. Uskon että kaikilla on tällanen tunne alussa, mutta lupaan että se menee aika nopeasti ohi.
Itse lopetin nopeastu just siksi että "en osannu" ja sitä paitsi kiinnostuin enemmän kouluratsastuksesta. Tämä ei kuitenkaan toiminu sillä meillä oli paljon ongelmia, Armi juoksi karkuun tarhassa, se näykki eikä selvästikkään halunnu olla kanssani. Yksi syy ongelmiin oli oikeastaan se että Armilla oli selkä kipeä, toinen syy oli se ettei me luotettu toisiimme.

Kaikki luulee aina että syy siihen ettei hevonen käyttäydy kunnolla on se ettei ihminen ole hevosen johtaja. Oikeastaan ihminen ei voi olla hevosen johtaja, mutta ihminen voi olla hevosen kumppani. Molempien pitää kunnioittaa toisten tilaa, molempien pitää luottaa toisiinsa... Tietenkin hevoselle pitää kertoa jos se ei kunnioita meidän tilaa, mutta niinhän toisetkin hevoset tekevät, jahtaavat toista pois omasta tilastaan, mutta ei sen pidemmälle.

Tässä on hevosen neljä vaihetta, joita hevonen käyttää kun se siirtää toista hevosta ( ja miksei ihmistäkin). Tämän takia Parellillakin on ohjelmassaan neljä vaihetta, jotka ovat aika samanlaisia kun hevosen.
Tänään oli tällasta sekavaa teksti, ei mistään tietystä aiheesta!

Huomenna kirjotan miten talutan Armia, että sesaisi enemmän itseluottamusta ja että olisi helpompaa ratsastaa yksin maastossa.
miten te talutatte hevosianne?

1 kommentti:

  1. Talutan yleensä hevostani niin, että näen oikealla puolellani sen pään. :) Ja tietenkin pidän riimunarua löysänä, kun se kulkee hyvin. Irtaallaan heppa yleensä tulee pari metriä perässäni (ei aivan takana kuitenkaan).

    VastaaPoista