keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Leikkiä

Pidin Armia tänään vapaana pitkästä aikaa koko leikin ajan. Oltiin pellolla tekemässä vähän kaikenlaista, sitä samaa mitä yleensä. Olen todella ylpeä Armista, lopetin sillon syksyllä pitämästä sitä ihan vapaana vapaana koska se lähti aina välillä omia reittiä. Siirryin sitten pyöröaitaukseen ja köyden kanssa leikkimiseen, mutta nyt ajattelin kokeilla taas pitää sitä koko ajaksi vapaana. Olen pitäny aina joskus sitä loppupuolella vapaana mutta en ole "uskaltanu" pyytää siltä niin paljon ettei se lähtis. Mutta nyt voin pyytää siltä melkein mitä vaan.
Tämä alamäki jakso on oikeastaan tehny ihan hyvää meille, olen oppinu paljon, esim. miten mun pitäisi pyytää siltä eri tehtäviä. Nyt kun ajattelen asiaa niin näin on aina käyny, jos meillä on ollu jaksoja jolloin mikään ei ole toiminu niin kaikki toimii paremmin kuin ennen vähän ajan päästä.

Vaikka lähdin ulos vasta puol neljältä oli niin valosaa että sain otettua videonkin! 

2 kommenttia:

 1. Lohduttavaa kuulla että alamäkiä on kaikilla ja että sen jälkeen voi seurata jotain parempaa. Ehkä se menee vähänkuin aaltoliikettä, ensin hyvin, sitten vähän huonommin ennenkuin voi mennä taas paremmin?
  Huomaan että käytät namipalkkaa aika vähän, milloin käytät sitä? En ole vielä ehtinyt tutustua parelli-videoihin, niistäkin varmaan selviäisi mutta miten hevonen opetetaan juoksemaan ympäri kun itse vain seisoo paikallaan? Toinen mitä olen kovasti miettinyt on se, kun hevosen ympäri heilutellaan piiskalla/raipalla, eikö se kerro hevoselle ettei siitä tarvi välittää. Itselläni kun on tavallaan aina jotain "asiaa" kun käytän kättä tai raippaa, tuntuisi oudolta opettaa hevonen olemaan reagoimatta johonkin mihin sen haluan yleensä reagoivan jotenkin. Tajusiko mitä yritän kysyä :)?

  VastaaPoista
 2. Käytän namipalkkaa sillon kun Armi suorittaa meille "vaikea" tehtävä, esim. cirkling game ravissa vapaana. Tämä on yleistä Parellissa, jos hevonen on kiinnostunu ruuasta:)
  Kun osaat leikkiä hevosesi kanssa köydellä niin ettet tarvitse köyttä enää mihinkään hevosen pitäisi osata kaikki asiat vapaanakin. Näin Armi on oppinu juoksemaan minun ympäri vapaana, ja seison paikallani myös sillon kun minulla on köysi koska en halua laittaa painetta hevoseen kun se suorittaa tehtävää jonka pyydän. Mutta tiedän että ei onnistu kaikilla että hevonen kulkee ihmisen ympäri vaikka ei ole köyttä, näin oli kyllä meilläkin ravissa (eikä me osata vielä laukassa), pitää vaan palkita pienestäkin yrityksestä.

  Hevosen pitäis oppia näkemään eron friendly kädessä (kun heilutan porkkanakepillä...) ja driving kädessä (kun pyydän sitä liikkumaan). On vaikeeta selittää mitä eroa niissä on, kun teen kaiken jo niin automaattisesti. Friendly käsi on kai "pehmeämpi" ja driving käsi on sitten vähän "kovempi" ja hevosen pitäisi myös nähdä kasvoissasi mitä olet tekemässä.

  VastaaPoista