maanantai 14. tammikuuta 2013

Viikonloppu

Lauantaina kävin kouluvalmennuksessa Armin kanssa, en tajua sitä vielä itsekkään. Kuolaimia ei olla käytetty melkein vuoteen, ja nyt olin valmennuksessa. Syy siihen että lähdin Armin kanssa enkä Lahjan on se että olin luvannu mun kavereille että lähdetään pulkkaratsastamaan, ja Lahja sopii paremmin siihen hommaan.


Mietin kauan että laitanko naruriimun, mutta tulin siihen tulokseen että enhän mä nyt naruriimulla voi lähteä valmennukseen. 

Mutta toisaalta ollaanhan me jo niin pitkällä Parellin ohjelmaa että jos halutaan voidaan aloittaa ratsastaa kuolaimilla, ja olin vähän ajatellu että haluan joskus päästä level 4 läpi (mihin tarvitaan finesse). Ratsastus tyyli on kuitenkin ihan erillainen kuin perinteinen kouluratsastus. Käytin pelkästään istuntaa, niinkuin varmaan jatkossakin. En tehny mitään käsillä ja Armi kulki todella hienossa muodossa, uskon että todellisuudessa on ukavempaa hevoselle että pitää kädet paikallaan (ei kuitenkaan jäykkinä) kuin se että "leikkii" käsillä. Ja yhtä hyvin hevosen pitäisi osata hiljentää ilman ohjia. 

Tiesin kun laitoin kuolaimet suuhun että mulle tulee syyllinen tunne, ja paha mieli. Olin kuitenkin ilonen että Armi toimi niin hyvin mutta kokoajan minulla oli mielessä että mitä Armi ajattelee ja tuntee. Ratsastin sitten kotiin kentältä ilman suitsia. 

Yllätyin kun Armi tulikin paremmin kuin yleensä tarhasta luokseni sunnuntaina, oliko kuolaimilla ratsastus kivaa? Siihen kysymykseen en taida koskaan saada vastausta mutta toivon että Armilla on nyt parempi kuva kuolaimista. 
Sunnuntaina lähdettiin pitkälle metsä/maasto lenkille. En ole vieläkään saanu nastoja Armin bootsiin niin Armi menee edelleen ihan paljain jaloin, eikä liukastele paljoo vaikka olisi vähän jäätä alla. Armilla on kyllä tosi hyvät kaviot, varmaan kun on ollu melkein koko elämänsä ilman rautakenkiä. 
Armi oli kotiin tultuamme vähän hikinen, metsässä kun oli aika rankkaa kävellä hangessa. Venyytin vielä Armia   vähän ettei siitä tule jäykkä, Armi tietää jo luultavasti että se auttaa sillä se lattaa itse painoa että venyttäisi enemmän. Ennen venyytin aina lenkin jälkeen kun Armilla oli niin paljon jumeja, nykyään teen sitä aika harvoin. 
Tänään Armilla oli ansaittu vapaa päivä. Huomenna lähdetään joko maastoon tai sit leikitään pellolla.

Tuleeko teille joskus huono omatunto jos olette tehneet jotain hevostenne kanssa mistä se ei pidä? Toivoo että se antaa anteeksi! :)

2 kommenttia:

 1. Meillä kun tuli hommattua hackamoret ja kuolaimet jäi nurkkaan, niin eräänä päivänä päätin koittaa kuolaimia niin se järkytys kun tunsin miten hevonen inhosikaan niitä! Se tunne tuli niin selkeästi kun sähköisku, että tajusin ettei poitsulle tule enään koskaan kuolain suuhun jos se minusta riippuu, mutta mukava kuulla, että tuolleinkin päin voi käydä, että hevonen hyväksyy jopa ehkä sen paremmin? :)

  Meillä on seitsemän hevosta ilman kenkää ja mennään päivittäin tiellä. Tietysti pohjaa pitää varoa ettei ole justiinsa liukas, ettei vain lennä nurin :)

  Kivä blogi liityin jokin aika sitten lukijaksi! :) Käyhän kurkkaamassa meijän blogi-> http://obelixnitpicker.blogspot.com/ Kertoo siis Pohjois-karjalassa sijaitsevan pienen yksityistallin hevosten elämästä. Kirjoittajina toimii tallin hevosten omistajat ja blogissa pääsee mukaan kengättömän hevosen arjen suruihin ja iloihin. Blogissa tutustutaan myös koulaimettomien suitsien toimintaan.
  Juttua löytyy myös kesäihottumasta ja hevosen eteenpäin viemisestä. :)

  VastaaPoista
 2. Niinkin yksinkertainen asia kuin penisilliinin piikitys 7 päivän ajan on jotain mistä hevoseni ei pidä, siis niistä lukuisista esimerkeistä vain yksi, ja toivon vain että se antaa tämänkin anteeksi, tänään se luimi jo minulle niin että jäi paha fiilis, voi toista :(. Onneksi hevonen kyllä antaa anteeksi, niin virheet kuin epämieluisatkin asiat.. ellei pääse syntymään totaalista luottamuspulaa.

  Ehkä Armi ei tosiaan tuntenut kuolaimia epämukavaksi kun et juuri käyttänyt ohjia eli kuolain vain oli siellä suussa käytännössä.

  VastaaPoista