lauantai 19. toukokuuta 2012

Viikon harjoitus #2

Kuinka monella ei ole ongelmia hevosen kiinni ottamisessa? Varsinkin silloin kun on todella kiire tai haluaisi nopeasi lähteä ratsastamaan.

Viikon harjoituksessa kerron siis että miten opetin Armille ottamaan minut kiinni sen sijaan että minä otan sitä. Näytän myös miten laitan riimun pälle ja miten otan sen pois. En ole tehny tätä leikkiä ihan samalla tavalla kun Parelli, mutta voin lopussa kertoa miten Parelli tekee. Tarvitset vain aikaa, riimun ja köyden sekä iloinen mieli, jos olet huonolla tuulella niin on parempi tehdä tätä joku toinen päivä. 
Tämä harjoitus vaatii kuitenkin sen että hevosesi osaa hyvin draiving game:in.

Hevonen tarvitsee aikaa ennenkuin se tajuaa leikin - jotkut voi tajuta sen kerassa toisille voi kestää jopa viikkoja!
Meille kesti aika kauan koska Armi on tottunu siihen että aina kun sitä haetaan tarhasta niin mennään ratsastamaan. Oikeastaan se ei ole oppinu koko idean vielä, kyllä se tulee muttei heti kun näkee minua ja siihen me pyritään, mutta ajan kanssa sitten!1. ota riimu ja riimunnaru, mene rauhallisesti tarhaan. Tee vähän mutkia kun kävelet hevosta kohti, koska hevoset eivät koskaan kävele suoraan kohti toisiaan. 

2. Jos/kun hevonen antaa huomiota sinulle käänny ja kävele poispäin. Jos hevonen ei tule perässä tai jos ei enää huomioi sinua niin kävele taas kohti ja pidä katse alue neljässä niin että se kääntäisi sitä pois ja että saisit sen huomiota. Jos hevonen kävelee pois niin kävele perässä ja yritä pitää sama energiataso kun hevosellasi on - eli kun se ravaa niin ravaa sinäkin! 

3. Jos hevonen antaa ittensä kiinni tai ainakin seisoo paikallaan niin käännä alue 4 ja 5 driving gamein avulla, niin että pää tulee sinuun päin. Kävele sitten taas poispäin kun olet luultavasti silloin saanu hevosen hiomiota.

4. Kun hevonen tulee perääsi niin pysähdy ja tee vähän friedly gameiä sen kanssa, vaikka riimun kanssa. 

5. Kun on aika laittaa riimu päälle niin tuo paineen avulla päätä sinua kohti niin että saat helposti riimun päälle. Jos hevosellasi on päätä korkealla niin voit käden tai köyden avulla laittaa painetta korvien takaa niin että se alentaa päätä - muista vaiheeta ja päästä heti kun se reagoi paineeseen.

6. Kun on aika riisua riimua niin pyydä taas paineen avulla päätä sinua kohti. Riisu sitten riimua mutta älä päästä hevosta lähtemään heti - moni hevonen juoksee heti pois kun riimu on otettu pois. Niin voit pitää päätä riimun avulla ( katso videosta miten mä teen) lähelläsi. Tee vähän friendly gameiä ja päästä se!


1 kommentti:

  1. Katoppa arvontani kohdasta "66 arvonnan aika"
    Mahdollisuus voittaa B Vertigon lippis ;)

    VastaaPoista