maanantai 21. tammikuuta 2013

Kohti kevättä...

Ihanaa kun päivät pitenee, tänään päivän pituus oli jo 7 tuntia. Vähän aikaa sitten ei ehtiny tehdä mitään valosalla, muuta kun olla koulussa. Sai sitten valita meneekö ponin vai koirien kanssa kun on vielä vähän valosaa. Ja nyt kun aurinko on paistanu vähän useammin, Armilla on pikkuhiljaa alkanu karvanlähtö.


Tänään lähdin ulos hakemaan Armia tarhasta kolmen aikaan. Lähdettiin pellolle leikkimään, varmaan teki ihan hyvää Armille liikkua vähän kevyemmin kun oltiin eilen todella pitkällä maastolenkillä.
Aloitin online ja päästin Armia sitten lopuks vähäksi aikaa vapaaksi. Olen todella tyytyväinen Armin suoritukseen tänään, "tauko" on varmaan tehny hyvää. Kaikki mitä tehtiin viimeks, eikä toiminu niin hyvin, sujui tänään paremmin kuin hyvin.


Aloitin cirkling game:illä nii että minulla oli tynnyrit yhdellä puolella. Tarkoitus oli että Armi katsoisi mihin pistää jalat, ja siksi se sai valita hyppääkö se vai ohittaako se niitä. Armi teki vähän molempia. Lisäsin sitten vielä tehtävän, pyysin Armia pysähtymään jossain kohtaa ympyrää. Pysähtymistä ympyrällä ollaan tehty aika vähän, mutta ollaan viimeaikoina tehty stä enemmän ja Armi osaa sen jo yllättävän hyvin.
Vaihdoin myös aina välillä suuntaa vaihtelun vuoksi, tein sitten samaa toiseenkin suuntaan.

Tehtiin sitten vielä vähän sideways:ia erillaisista kulmista. Niin että seisoin Armin edessä, takana ja sivulla, vaikeinta oli kun seisoin Armin takana. Mutta sitä ollaan tehty vain muutamia kertoja niin se on ihan ymmärrettävää. Yritin tehdä vähän ravipätkiäkin ja se onnistu ihan ok, paremmin kun ennen mutta sais kyllä mennä paremminkin.

Muistan kun yritin ensimmäistä kertaa pyytää Armia hyppäämään esteen samalla kun tulee luokseni. Kun näin sen videolta tiesin että toi on helppo tehtävä, mutta ei se ollukaan. Ei Armi hypänny, se kiersi esteen ympäri. Petyin ja ihmettelin että miksi se ei toimi, tiesin kyllä ettei Armi pitäny hyppäämisestä mutta toihan oli melkein maailman helpoin tehtävä. Ruvettiin sitten harjottelemaan, mutta ei se onnistunu. En tiedä missä vaiheessa Armi sitten rupesi hyppäämään, mutta vaikeeta oli opettaa. Näyttääkö helpolta? Hyppääkö teidän hevoset? moni hevonen hyppää varmasti mutta Armi ei, ja mielestäni oli aika vaikeeta saada se hyppäämään.
Eli sitäkin tehtiin tänään, ilman että Armi kielsi tai kiersi tynnyreitä.

Päästin sitten Armia vähäksi aikaa vapaaksi. Testasin vähän Armin reaktiota kun se seurasi minua, kuinka kauan kestää ennen kuin Armi tulee perässäni kun vaihdan yhtäkkiä suuntaa. Aika nopeasti se kääntyi, ja pari pukkiakin tuli kun Armille tuli kiire.
Lopuksi tehtiin vielä vähän cirkling game:iä vapaana, niinkuin aina. Armi on jo ruvennu suurentamaan ravi ympyrää vähän isommaksi, ennen se yritti olla ihan kiinni. Olihan sekin hyvä asia että se halusi olla minun lähelläni mutta haluan kuitenkin että se sujuu näinkin. Ennen kun pyysin Armia isommalle ympyrälle vapaana se lähti omaa reittinsä.
Kameran akku loppu niin en saanu videolle kun leikittiin vapaana.

1 kommentti:

  1. Sinulla on aina kauniita videoita:). Hyvin se Armi hyppäsi vaikka teillä este on aika kapean näköinen ja sen voi helposti kiertää kun ei ole seinää tms toisella puolella.

    VastaaPoista