sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

online kentällä

Tänään oltiin kentällä leikkimässä. Kenttä oli tosi märkä ja pohja pehmeä mutta kaikki meni kuitenkin paremmin kun olisin voinu odottaa:)
Tein ensin puomeista L muotoisen labyrintin. Siitä läpi peruutettiin niin että jouduttiin kulmassa siirtää etuosaa tai takaosaa, se meni kyllä ihan hyvin. Käveltiin sitten myös vaan siitä läpi, se olikin vähän hankalempaa kuin peruutus koska Armi yritti alussa mennä sideways:ia ja se kokeili kaikenlaista ennenkun tajusi kolmannella kerralla!


Kyllä me sitten tehtiin sitä sideways: ia puomien kanssa. Armi tykkää tosi paljon siitä leikistä niin mitään ei ole siinä mikään ongelma. Tai on meillä yks pieni ongelma sideways game:ssä, Armi ei ihan tajua sitä ravissa. Mutta nyt alkaa kyllä sekin sujua, mutta se ei ole kaunista. Mutta eiköhän se siitä:)

“The better your horse goes backwards and sideways, the better he will do everything else”  Pat Parelli


Harjoteltiin myös aika paljon cirkling game:iä, varsinkin sitä että se pysyisi pyytämässäni askellajissa. Jos teilläkin on sama ongelma niin hyvä "harjoitus" on se että heti kun se vaihtaa askellajia (hidastaa) niin vaihdatte suuntaa sen kanssa, niin se oppii että se saa olla rauhassa ilman paineita jos se pysyy pyytämässä askellajisa.  Samaa on vaikka sideway:sin kanssa, heti kun se tekee oikein niin paineet pois:)

Sitten tehtiin paljon stick to me! Mentiin vaan tavallisesti pientä ympyrää ja vähän sikin sokin sivusta sivuun. Ajattelin että harjotellaan vähän enemmän laukkaa ja se laukkas yllättävän hyvin siinä mun vieressä. Mähän yllätyin oikeastaan siitä koska Armi ei ole ennen jaksanu tai halunnu laukata pientä ympyrää vieressäni, se sai paljon paljon kehuja. Olin niin ylpeä siitä!

Noo, vaikka sanotaan että pitää lopettaa aina kun on menny hyvin, mutta munhan oli pakko kokeilla vapaanakin. Ja se laukkas siinä mun vieressä pientä ympyrää, ennen se aina lähti laukkaamaan kentän ympäri. Kokeilin molempiin suntiin ja onnistuttiin, olen varsin yllättynyt siitä että se kulki siinä vieressä oikeassa laukassa. Olen niiiin ylpeä että, ollaan nyt askel lähempänä cirkling game:iä vapaana. Tai osataanhan me jo käynissä mutta ravi ja laukka ei ihan vielä suju:)

En saanu sitä stick to me liberty mukaan videoon ku muistikortti oli täynnä mutta se tulee tänään;)Huomenna lähtee tilaus Parelliin niin jos joku haluaa jotain niin sanokaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti