lauantai 16. kesäkuuta 2012

Kentällä

Tänään oltiin kentällä ratsastamassa. Käveltiin sinne kaverini kanssa, sinne on siis n. 1-1.5 km matka!
Sinne tultua haravoin eka urat pois, sitten piti vielä siivota kakat pois:)
Olen nyt koko kevään ja alkukesän ratsastanu kaulanarulla. Ollaan kyllä edistytty paljon siitä kun aloitetiin, tavoite olisi että voisin ratsastaa vain painoavuilla mutta sinne on kyllä vielä pitkä matka.
Kun ensimmäistä kertaa kokeilin ratsastaa naruriimulla meidän peltotiellä n.1.5 v sitten niin Armi lähti täyttä laukkaa kotiin, ajattelin sillon etten ikinä voisi ratsastaa kaulanarulla, hyvä jos edes naruriimulla mutta tässä ollaan(:


Kun päästiin aloittamaan niin tehtiin paljon pysähdyksiä ja siitä sitten heti raviin ja ravista seis... onnistu ihan hyvin, alussa meni pari käyntiskelta ennenkun meni raviin mutta sitten tajusi tehtävän!Harjoteltiin myös paljon voltin tekoa painoavuilla, alussa tarvitsi enemmän lisäapuja mutta lopussa meni aika hyvin. Laukassa tarvitsi sen sijaan aika paljon enemmän apuja että teki sen voltin!


Tehtiin vähän pohkeenväistöäkin, sujui ihan hyvin mutta sais käyttää takaosaa vähän enemmän. Tehtiin vain käynnissä tänään, ajattelin ettei edes kannata kokeilla ravissa ennenkun osaa käynnissä vähän paremmin. Kuolainten kanssa oli paljon helpompaa pidättää Armia sisään niin että se teki hienoja väistöjä käynnissä sekä ravissa. Siitä huomaan että käytin ennen aikapaljon ohjia vaikka olisi pitäny silloinkin käyttää istuntaa enemmän:)


Laukkaa nostettiin pysähdyksestä, alussa otti pari raviaskelta ennenkun taas tajusi miten piti tehdä. On kyllä pakko sanoa että Armi laukkaa paljon rauhallisemmin kun ennen. Ja siirtymiset laukasta raviin on aina ollu meillä ongelmana koska Armi stressaantui ja pää nousi taivaisiin, mutta sitä ollaan nyt saatu pois kun ollaan ratsastettu kaulanarulla. Tai itseasiassa yritin tänään olla käytämättä kaulanarua, että kuuntelisi vielä enemmän istuntaan!Katoin kuvista että käyttääköhän Armi enää takaosaa kun ratsastetaan näin vapaasti, niin eihän se ihan astu alleen mutta melkein. Ehkä se vielä joku päivä astuu reilusti alleen, mutta tärkeintä on että meillä molemmilla on hauskaa. Armin lempi puhaa on kuitenkin vapaana leikkiminen mutta kai ratsastuksessa on jotain hauskaa!
3 kommenttia:

  1. Lueskelen teijän koko blogia alusta ja pakko nyt kommentoida tähän. Itsellä kanssa tällä hetkellä ajatus siitä et ikinä ei kaulanarulla maastoilla, mutta kun tän luin sun tekstin tuli itellekkin toivo et ehkä sit joskus ^-^
    Millä varusteilla meet maastossa?

    VastaaPoista