lauantai 3. elokuuta 2013

Turvallisesti maastossa

Tässä on todella hyvä video maastoratsastuksesta, ainakin minun mielestä. Videosta saa paljon vinkkejä miten saadaan hevonen turvallisemmaksi ja mitä pitää tehdä eri tilanteissa. Nyt saa koko videosta 25% vielä pari päivää, joten parellin kotisivuilta vaan tilaamaan. Itse ajattelin tilata videon kunhan tiedän onko Lahja tiinee vai ei, sillä jos Lahja on tiinee niin tilaan "How to teach your foal to be a super learner" DVDt. Katsotaan sitten millanen rahatilanne on!


Haluan mielelläni kuulla mitä te piditte videosta!?

4 kommenttia:

 1. Hei muuten, saako sieltä parellilta tilattua postiennakolla? :DD Oma rohkeus kun ei oikein riitä tilaamaan ulkomailta niin, että joutuisi ensin maksamaan.

  Kävin siellä sivuilla, mutta englannintaitoni aika nollassa (nimim. aina seiska ollut melkeimpä peruskoulussa). Ihan liikaa olen nyt innostunut tuosta ja ajattelin jos jotain aloituspakettia tilaisi, esim. sen taso 1-2 paketin, johon sisältyi porkkanakeppi ja muut niihin tasoihin tarvittavat varusteet.

  http://shop.parellinaturalhorsetraining.com/category.jsf

  Tuohan se oli? Millä valuutalla nuo hinnat on ilmoitettu?

  Idiootti täällä kyselee tyhmiä kysymyksiä ;D Onko suomessa muuten jotain parelliopetusta saatavilla? En nimittäin tiedä, uskallanko ihan yksin touhuta, kun kuitenkin niin monta asiaa on, jotka voi tehdä väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En teidä saako postiennakolla mutta paketit on ainakin aina tullu perille, ja nopeasti (n. viikossa). Halvemmaks siitä tulee jos liityt jäseneks (30 päivää ilmaseks) ja tilaat, tai sitten voin tilata sinun puolestasi ja laittaa osoitteesi että tulee het sinulle. Jos liityt jäseneksi saat myös katsoa netistä koko taso 1 ilmaiseksi. Ainoa miinus tilaamisessa on se että postikulut on 25€, siksi tilaan useimmiten silloin kun saa postikulutta:)
   Ja tuosta paketista on hyvä aloittaa!

   Suomessa ei oikeastaan saa mitään opetusta, itse en ainakaan ole löytäny. Mutta itsekin aloitin ilman mitään tietoa, ja virheistä oppii... edistyy ehkä vähän hitaammin mutta ei se mitään. Ja minunkin englannintaito on huono, mutta videot on niin hyvin tehty että ei haittaa vakka kaikkea ei tajua mitä puhuvat!:)

   Poista
  2. Olin viikonloppuna maastakäsittelykurssilla Apple Tree Ranchilla. Tilan omistaja Kati Riesen on saanut oppinsa mm. Parellilta, ei opeta suoraan pelkkiä "parellijuttuja", mutta hyvin hevosläheistä ja ainakin minun makuun miellyttävää käsittelyä. Pääsin kokeilemaan porkkanakeppiä ja joitain muita välineitä. Kannattaa googlettaa ko. paikka, jos yhtään kiinnostaa ja kysäistä opetusta. :)

   Itse olen sillä kannalla, ettei pidä sokeasti seurata yhtä "gurua" vaan poimii jokaisen opettajan tavoista ne itselle sopivimmat, joista muodostuu se oma paketti. Kati mm. ilmaisi asian näin: "Jos et ole 100% samaa mieltä opettajan kanssa, et voi toimia hänen tavoillaan oikein hevosen kanssa." Tietenkään ei ole mitään vikaa, jos esimerkiksi Parellin tyyli kolahtaa täysin, kaikilta osa-alueilta. Itse en ole vielä löytänyt sellaista opettajaa, että voisin olla 100% samaa mieltä - ja kuten sanoin, ei välttämättä tarvitsekaan löytää. :)

   Poista
  3. Näin on, kaikki ei aina sovi kaikille. Mutta minusta parellilla on aina selityksiä kaikkeen ja ne on sopinu todella hyvin meille. Jos joskus tulisi vastaan jotain mistä en pidä tekisin toisella tavalla, sellasta ei onneks vielä ole tullu:)

   Poista