perjantai 2. elokuuta 2013

100% varmaLeikittiin tänään laitumella vapaana, enimmäkseen tehtiin taas cirkling game. Täytyy kyllä nyt keksiä jotain muuta tekemistä välillä, kun ollaan nyt koko kesä leikitty samaa. Viikko vielä vapaata ja puoletkaan suunitelmista en ole toteuttanu. Haluan ainakin saada meidän level 3 liberty audition kuvattua ja lähetettyä, sillä nyt olen 100% varma että päästään siitä läpi.

Takaisin päivän touhuihin. Armi yllätti minua vielä kerran ja pysyi luonani vaikka muut söivät, eli se todellakin haluaa olla kanssani. Harjoteltiin suunnanvaihtamista ja ympyrällä laukkaamista, Armi on edenny hyvin. Laukka ei pysy vielä koko kierroksen aikana yllä, mutta ei se vielä tässä vaiheessa mitään haittaa.
Jotta meidän ehkä 15minuutin pitkästätreenistä ei tulisi niin yksipuolinen tehtiin peruutuksia ja piruetteja. Piruetti on siis tehtävä missä Armi kävelee itsensä ympäri, en ole vaan löytäny parempaa suomenkielistä sanaa. Peruutukset tehtiin joko sormea heiluttamalla tai niin että seisoin Armin takana ja pidin hännän jouhista kiinni.

1 kommentti:

  1. Haluaisitko kertoa minulle tästä parellitouhuista vähän enemmän :D Kaikki nimittäin lähti siitä, että menin taas kerran katselemaan youtubeen kauhuvideoita kuolaimen vaikutuksesta hevosen suuhun ja sen kautta tuli mieleen sekin, että haluaisin paremman suhteen Lillaan ja tulevaisuudessa tietenkin Lahjaan.

    Lillahan on ratsastaessa aivan ilman varusteita ohjattavissa, mutta maastakäsin työskentelyssä meillä olisi varmasti parantamisen varaa ja paljonkin. Perusasiat tietenkin hoituu, mutta se, että haluaako hevonen oikeasti olla kanssani niin ei - jos Lilla päättäisi, se vain häipyisi ensimmäisenä mahdollisiman kauas syömään. Joitain väistöjuttuja ja tälläisiä on joskus tullut harjoiteltua ja sen huomaa hevosesta, että mieluummin se väistää kun tulee luokse. Ehkäpä jopa liikaa on tullut harjoiteltua poispäin väistämistä verrattuna luokse tulemiseen ja poispäin väistötilanteessa vapaana ollessaan Lilla saattaa häipyä sen siliän tien sitten johonkin aivan muualle ja "pois tilanteesta".

    Jos haluaisit hieman kertoa omia kokemuksiasi - mistä sinä lähtisit liikkeelle? Lisäksi jos haluaisit selventää näitä juttuja minulle tyhmälle - mitä nämä "tasot" oikein ovat? :D Jos et halua blogiini tulla kommentoimaan, niin voit ihan s-postiin lähettää: iida_rajala@hotmail.com

    VastaaPoista