tiistai 13. elokuuta 2013

Ratsastus into on palannu!


En ole vuoteen ollu kiinnostunu ratsastuksesta, enimmäkseen olen halunnu tehdä maastakäsin juttuja. Tiedän että se juhtuu siitä että meidän suhde on niin paljon parempi maastakäsin että teen sitä mieluummin, vaikka kyllä ratsastuskin on toiminu ihan hyvin. Nyt tuntuu kuitenkin siltä että meidän suhde selästäkäsin on kasvau hurjasti parin viimeisen kuukauden ajan, nyt ratsastan mielelläni. Ja nyt kun suhde on parantunu kaikki muukin sujuu paremmin, Armi kuuntelee ja tarkkailee minua ihan eri tavalla. Isoin juttu onkin se että Armi kääntää ilman viimeist vaihetta, eli ilman porkkanakeppiä tai ohjia. Tänään se käänsi jopa pelkällä katseella ja painoavuilla.
Jos mennään pari - kolme vuotta taaksepäin, minulla oli poni joka aina juksi täysillä, stressaantui laukannostoissa, ryösti... Ja nyt en voi itsekkään uskoa sitä samaksi poniksi, aivan uskomatonta!

Ratsastin alussa porkkanakepillä mutta laitoin sen pois vähän ajan päästä. Jos minulla on se kädessä käytän sitä vaikken tarvitse, jolloin Armi ei saa mahdollisuutta tehdä oikein pienemällä paineella. Heti kun laitoin sen pois huomasin miten pienestä avusta Armi kääntyy ja pysähtyy, tulin siihen tulokseen että mun pitää antaa sille enemmän aikaa miettiä ja tehdä oikein ennenkuin lisään painetta. "Hätätapauksissa" käytin käsiä, ja se toimi hyvin.

3 kommenttia:

  1. Mistä oot ostanu ruotsin puolelta noi jutut? Onks se joku verkkokauppa vai..? :) muuten,ihana blogi ja liityin! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ostanu paljon tavaraa ruotsista, enimmäkseen olen tilannu ihan parellilta. Sitä mitä olen tilannu ruotsista on yksityishenkilöltä tai naturlighast.se sivustosta :)

      Poista