sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ihana viikonloppu


Eilen oltiin pitkällä maastolenkillä metsässä. Mentiin ainakin tunnin erillaisilla poluilla metsässä, joten hevoset saivat kunnolla jumpata. Käveltiin suurin osa lenkistä mutta hevoset olivat siitä huolimatta hikisiä, joten huomasi että saivat työskennellä.

Maa on vihdoin jäätyny joten pellolla voi taas touhuta hevosten kanssa. Leikittiin tänään Armin kanssa pitkän köyden  (45foot-13.7m) kanssa pitkästä aikaa, jonka jälkeen lekittiin vielä vähän aikaa vapaana.
Aloitettiin cirkling gamella, mutta lopettettiin koska huomasin että maa oli vähän jäässä ekä Armi halunnu liikkua siinä kunnolla. Tehtiin sitten sideways gamea, kolmella eri tavalla. Ensin ihan tavallisesti, niin että seisoin Armin mahan kohdalla ja pyysin sitä väistämään, sitten niin että seisoin Armn takana ja vielä niin että Armi tuli minua päin kun seisoin mahan kohdalla.

Sideways gamen jälkeen kokeiltiin kolmata kertaa ikinä ohjasajoa, mutta tällä kertaa laitoin vain köyden naruriimun silmukan läpi. Siksi meillä olikin ongelmia alussa kun suoraa painetta ei oikeastaan tullut kun köysi pääsi vapaasti liikkumaan puolelta toiselle. Lopuksi tajusin miten minun pitää tehdä että Armi ymmärtää mitä tarkoitan. Joten loppu meni oikein hyvin, mentiin käynnissä ja ravissa ympyröitä.
Ennenkuin lopetettiin leikittiin vielä vapaana hetken, näin näen että oliko meidän leikit kivoja Armin mielestä vai ei. Jos Armi menee pois tai ei paljon kiinnitä huomiota minuun tiedän ettei leikit ollu Armin mieleen mutta jos se keskittyy ja oikeasti tulee minun perään se piti leikeistä. Jos hevosta päästää vapaaksi näkee totuuden, haluaako se olla kanssasi vai ei.


2 kommenttia:

  1. Armi on ihana! Miten uskallat pitää Armia tollee vapaana? Ku ei oo mitään aitoja tai muita? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pysyy useimmiten minun kanssa vaikka on vapaana. Ja jos lähtee niin se lähtee joko syömään tai kotiin, eikä se silloin ylitä mitään autoteitä :D

      Poista