sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Haaste hevosen omistajille

"Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut." 

Haastan: Rouskutellen, All about us, Skyfighter

Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta
Armi (Jolly Amore) on 3/4 new forest poni ja 1/4 lämminverinen ratsuhevonen. En tarkalleen tiedä Armin tasoa mutta ehkä jotain HeC - HeB, me ei kuitenkaan ollu pitkään aikaan menty koulua joten tuo oli villi arvaus.

Armi on todella kiltti, hellyydenkipä, herkkä ja rehellinen, se näyttää heti jos jokin paikka on jumissa tai kipeä. Mikä on mielestäni hyvä asia! Armi voi kuitenkin tämän takia, varsinkin pieniä lapsia, purra tai potkia. Nuo ongelmat ovat melkein poissa Parellin ansiosta.


Hevoset vai ponit? Miksi?
Ennen olisin ehdottomasti valinnut ponit, inhosin isoja hevosia ja siksi miulle päättyikin poni. Nyt olen kuitenkin muuttanu mieleni, yksi syy voi olla että olen liian pitkä poneille. Pidän myös enemmän isojen hevosten askellajeista, ne ovat paljon isommat ja rauhallisemmat. 

Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
Armi on ensimmäinen poni jolla menin ihan itsenäisesti. Ennen kuin sain Armin kävin tavallisella ratsastuskoululla tunneilla, eikä minulla ollut hoitohevosta. 


Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)
Mielestäni kengätön on parempi sillä kavio saa toimia luonnollisesti, hevonen tuntee itse millainen pohja on eikä kompastele yhtä paljon (meidän entinen suokki lopetti kompastelun kun otettiin kengät pois). Jos ratsastaa paljon ja pelkää että kavio kuluu liikaa voi hankkia bootsit jotka ovat helpot laittaa jalkaan. Talveksi voi lsätä nastat jotka kestää hyvin jäisellä tiellä.

Klippaus: Puolesta vai vastaan?
En ole klippausta vastaan jos hevonen oikeasti on kovassa treenissä ja hikoilee joka päivä. Mutta jos hevonen on harrastekäytössä, klippaaminen on turhaa! 

Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
Laumassa, koska hevonen on laumaeläin ja on tarkoitettu elää laumassa. Halutaan antaa meidän hevosille mahdollisimman luonnollisen elämän.

Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri)?
Minusta luonne on tärkeämpi kuin ulkonäkö, sillä kaikki hevoset eivät sovi kaikille. Jotkut tarvitsevat rauhallisen ja jotkut energisen, riippuu ihan ihmisen omasta luonteesta. Tietenkin haaveilen että saisin joskus ison ryhdikkään frieser hevosen, koska ne ovat niin kauniita. Mutta jos minä joskus sellaisen hankin katson ensin sen luonnetta!

Millainen on hyvä hevosblogi?
Blogi jossa on paljon hyvänlaatuisia kuvia ja videoita, tarpeeksi tekstiä ja mielenkiintoisia ja erillaisia postauksia. 

Pahin tippumisesi?
En ole koskaan tippunu niin pahasti, mutta ehkä silloin Armi lähti metsäpolulla laukkaamaan ja menetin tasapainoni ja tipuin taaksepäin ja löin päätäni. Päässä pyöri vähän aikaa muuta ei tullut onneksi.

Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
kaksi fleeceloimea, yksi villaloimi ja kaksi sadeloimea. Fleece- ja villaloimet ovat käytössä kuivatusloimina ja sadeloimet ovat käytössä syksyllä jos sataa ja tuulee ja on muutenkin tosi kylmä koska Armille tulee usein just silloin kipeä selkä.

Kuinka usein hevosesi liikkuu?
Vaihtelee viikottain paljonko ehdin liikuttaa Armia, mutta yritän n. 5-6 kertaa viikossa. Nyt kun tiet ovat ihan jäässä käydään enimmäkseen metsässä tai sitten leikitään pihalla tai pellolla.

Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?
Tähän on vaikea vastata koska en tiedä mihin pitäisi verrata, mutta itse sanoisn että olen aika "uhkarohkea"! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti