maanantai 6. tammikuuta 2014

165vrkLahja on nyt ollut kantavana n 5,5 kuukautta, eli puolet ajasta on jäljellä. Lahjan luonne on muuttunu vähäsen viime kuukauden aikana, varsinkin lapsia kohtaan. Mieliala vaihtelee kokoajan, välillä se on niin kiltti ja hellyydenkipeä mutta sitten se on taas välillä niin "ilkeä" ettei kukaan halua olla sen kanssa missään tekemisissä. Varsinkin jos harjaa mahaa ja takaosaa se näyttää hapanta naamaa, minua tai äitiä se ei kuitenkaan pure mutta jos joku lapsi tai joku joka pelkää sitä kävelee ohi niin se voi näykkiä tai jopa kääntää takaosaa kohti. Maastolenkillä se voi pysähtyä ja "levätä" ihan omasta tahdostaan vaikka se ei koskaan ennen ole tehny näin, tämä tapahtuu kuitenkin vain harvoin ja silloin jos sitä on liikutettu monta päivää peräkkäin rankasti. Uskon että nämä kaikki oireet johtuu tiineydestä, se haluaa luultavasti suojella varsaa. Mutta katsotaan miten se jatkuu, että tuleeko tästä ongelma vai ei!

Lahjan maha on kasvanu vähäsen, huomaa ettei se ole rasvaa koska se on asettunu ihan eri kohtaan mitä yleensä. Toivotaan että tiineys jatkuu ongelmitta!

3 kommenttia:

 1. Eikös mamma vois päästä jo lomalle...hevoset ei näytä ihan pienestä kipujaan tms joten tamma selvästi rasittunut ja väsynyt jo.. siinä tekee vaan hallaa hevosen työmotivaatiolle jos joutuu pinnistelemään "kipeenä"..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikutetaan Lahjaa sen ehdoilla, eli jos se ei jaksa niin mennään rauhallisesti. Mielestäni on kuitenkin tärkeetä ylläpitää kuntoa joten ei se ihan vielä pääse "lomalle", tietenkin lenkit ovat kevyeemmät nyt! :)

   Poista
 2. Meillä on aivan Lahjan näköinen suokkitamma! :) Innolla odotan varsan syntymää.. saattaa kyllä aiheuttaa tännepäinkin varsakuumetta. :D

  VastaaPoista