sunnuntai 28. lokakuuta 2012

talvi kenttä

Tehtiin eilen pieni kenttä sänkkäri pellolle, joka on tarkoitus jäädä siihen koko talven yli. Pari päivää on ollu tosi hieno sää, pari pakkas astetta että maa on vähän kovettunu ja kuivunu. Harmi vaan että ensi viikolle on luvattu sadetta ja plus astetta, eli mutakelit palaa.

Oltiin sit tänään tietenkin "kentällä" leikkimässä. Harjoteltiin erityisen paljon cirkling game:iä ja se sujuu jo ihan kivasti ravissa. Olisi kiva jos saatais kuvattua meidän Liberty (vapaana) audition nyt talven aikana. Olen siksi katsonu että mitä osataan ja mitä pitää vielä hiota että päästäis level 3 läpi kokonaan. Oikeastaan pitää vaan parantaa cirkling game:iä ja opettaa Armille spin (että hevonen kävelee "itsensä" ympäri). Mutta se sujui jo aika hyvin vaikka tänään oli vasta toinen kerta kun sitä tehtiin. Meidän täytyy myös kuvata meidän online (köyden kanssa) osa että päästäis kokonaan läpi. Mutta kun illat on jo ihan pimeät ettei voi ottaa kuvia tai videoita, tietenkin vois viikonloppusin mut yleensä unohtuu tai sit ajattelee et no huomenna. Mut ei meillä oo kiire minnekään.


Ratsastan nyt vaan ilman satulaa koska tuntuu siltä ettei satula enää sovi Armille. Harmi vaan että se makso melkein 2000€ niin on vaikeeta saada sitä myytyä. Nyt on sit tulossa joustorunkoinen lännensatula, kaikkea muuta on kokeiltua paitse sellanen. Meillä on ollu pari ruongottomia mutta niitä on todettu vähän liian pitkiksi, Armilla kun on aika lyhyt selkä. Nyt on ollu vuoden ruongollinen satula, onhan siinä ihan hyvä istua mutta nyt kun oon lukenu paljon netissä satuloista niin ruongollisethan sopii kun hevonen lepää. Eihän selkä ole samassa asennossa kun se liikkuu. Nyt olisi sit aika kokeilla joustorunkoista satulaa, ne on pehmeitä ja muokautuu hevosen mukaan.

Tein tästä päivästä kooste. Armilla oli vähän vaikeeta liikkua ravissa, kun oltiin eilen vähän kokeilemassa alustaa jo oli vähän pehmeetä niin tuli kavion jälkiä, niin siitä tuli epätasanen eikä se tänään muokautunut vaikka Armi siinä juoksi.

4 kommenttia:

 1. Ootko kokeillut Freeform Shortback satulaa? Suunniteltu juuri lyhytselkäisille hevosille/poneille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole, eikä oikeastaan ole ihan mun makuunkaan. Olen jo oikeastaan löytänyt haluamani satulaa, pitää vaan keräillä vähän lisä tietoa siitä:)

   Poista
 2. Wau mikä video, todella vaikuttava, myös upea musiikki. Olen täällä blogissasi nyt ensimmäistä kertaa. Luin nuo parellin 7 leikkiä läpi, eka paikka josta löysin ne suoraan käännettyinä :), ne on kiehtoneet joskus aiemminkin. Nyt rupesin taas kaipaamaan sitä meidän pyöröaitausta joka jäi kesäkotiin *huokaus* :), kun saa hevosen irti ja on rauhaa, niin voi kokeilla ja opettaa vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva että pidit:) Minullakin on haaveena saada joskus joku pieni kenttä pihalle, vaikka meillä onkin vain n. kilometri kentälle!

   Poista