lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kaikenlaista [video]


Tänään oli taas pienen tauon jälkeen aika harjoitella lastausta. Lastasin Armin ensin pari kertaa köydellä, niin että Armi ensin oli ympyrällä, kerran ravissa ja kerran laukassa, josta sitten lähetin sen lastausrampille. Päästin sen sitten vapaaksi ja lähetin  sen koppiin eri paikoista - ympyrältä, niin että seisoin kopin renkaan kohdalla, edestäpäin... Lopuksi lastasin vielä Armin ja Siinan samaan aikaan, vähän hankalaa oli mutta lopuksi molemmat olivat siellä.


Lastauksen jälkeen lekittiin pallolla ja vapaana "pyöröaitauksessa". Siitä onkin aika kauan aikaa kun viimeksi leikittiin pallolla, joten uskon että se oli hauskaa vaihtelua Armille. Vapaana leikittiin sitten vähän kaikenlaista, tehtiin mm. suunnanvaihtoja, cirkling gamea, stick to me ja vähän sideways gamea.Olen myös päättäny että päivitän blogia silloin kun ehdin, välillä voi tulla jaksoja jolloin päivitän useammin ja välillä taas harvemmin.

6 kommenttia:

 1. Olisi ihanaa joskus saada videokoosteita ns. Alkuperäisillä äänillä, että kuulis miten käytät ääniapuja muiden ( näkyvempien) apujen lisäksi :)
  Oot kyllä tehny niin mahtavaa työtä, ettei voi muuta kuin ihailla! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) voin tehdä seuraavasta videosta sellainen!

   Poista
 2. Hei,
  Olen tehnyt nyt hevosen kanssa parellin 7 leikkiä. Ponini on kuitenkin luonteeltaan aika laiska ja söisi vain kokoajan. Leikit on saatu toimimaan ja käytän niitä joka päivä meidän kommunikoinnissa. Mutta poni tekee asiat aika laiskasti, ei esim yhtä energisesti kuin Armi. Ilman narua poni jämähtää paikalleen, joskus kyllä seuraa jos hyvä päivä sattuu. En tiedä annnako vääriä merkkejä tai epäselviä... Olis tosi kiva jos auttaisit :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia taas :)

  Sinulle on haaste: http://www.laukonhevoskuntoutus.com/2014/04/pidan-huolta-hevosestani-bloggaa-ja.html

  VastaaPoista
 4. Hei kuule voitko laittaa mulle sähköpostia bessie5@hotmail.com miulla ois tärkeetä asiaa jota en viiti tähän kirjoittaa :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Kiva nähdä suomalaisia Parellin harrastajia. Huomasin videolla sinun katsovan Armia lähes jatkuvasti circling gamessa. Olen harrastanut parellia melko vähän aikaa ja suurimmaksi osaksi on-line ja freestyle-muodossa, mutta muistan opettajani painottaneen käyttämään katsekontaktia vain "tarpeellisissa" tilanteissa. Katsekontakti on tärkeä apu hevoselta jotakin pyydettäessä, mutta muistan minua ohjeistettaneen olemaan katsomatta hevoseen sen kiertäessä ympyrällä (ja myös esim. talutustilanteissa, stick-to-me:ssä yms). Onko jatkuva katsekontaktin säilyttäminen libertyssä tavanomaisempaa/tarpeellisempaa, vai tarvitseeko Armi "ajoapua" katseesta? Kiitos etukäteen vastauksestasi! :)

  VastaaPoista