Apua?

Tarvitsetko apua hevosesi tai ponisi kanssa? Onko sinulla jotain kysyttävää maastakäsittelystä tai ratsastuksesta?

Lähetä viestiä sähköpostiosoitteeseeni niin vastaan omien kokemuksien ja tietoni mukaan!
onnellinenponi@hotmail.fi

5 kommenttia:

 1. Sinulla on ihana blogi! Löysin sinut vahingossa eilen ja nyt olen vain koko ajan lukenut tekstejäsi sekä katsonut videoita.
  KIITOS <3

  Terkuin Anna

  VastaaPoista
 2. Moikka!
  Haluaisin vähän kysellä neuvoja :). Olen aloittanut nyt Parelli leikit hevoseni kanssa. Aloitettiin friendly gamellä. Tein nuo sivelyt kädellä ja sitten raipalla, niissä ei ollut mitään ihmeempää, hevonen oli levollinen. Muovipussi oli seuraavana ja sitä vähän haisteltiin ihmeteltiin, mutta silläkin sai sivellä. Joskin se välillä yritti liikkua muualle, silloin pysäytin ja jatkoin pussilla muusta paikasta, oliko tämä oikein? Jätin sitten siihen siltä päivältä, oliko niin hyvä. Meinaan, että en kiirehdi liikaa. Mietin että mitä seuraavaksi? Missä järjestyksessä nuo leikit on hyvä käydä? Vai voiko sekaisin? Joo olen vain selaillut muutamaa blogia ja niiden pohjalta alkanut näitä leikkiä, pari päivää sitten en tiennyt koko jutusta mitään. Meillä on kai ihan hyvät lähtökohdat, hevoseni tulee portille minua vastaan ja kävelee kanssani samaa tahtia ja seuraa perässä ilman narua. Noita en ole mitenkään erikoisemmin harjoitellut, tapahtuvat vaan omalla painolla. Joo kauhean pitkä sepustus, mutta haluaisin kovasti oppia tätä ihan siihen, että pystyttäisi jopa ilman varusteita menemään joku päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teit ihan oikein muovipussin kanssa, jos se liikkuu pta se pois ja vie se hitaasti takaisin! :) Leikit olisi hyvä tehdä juuri siinä järjestyksessä mitä ovat, eli aloita ensimmäisestä ja sitte toisella jne. Kunhan teet paljon töitä niin voit ihan varmasti ratsastaa varusteetta joku päivä ;)

   Poista
 3. Minulla on ongelma hoitoponini kanssa, oikeastaan myös hyvin monien muiden ponien kanssa. Eli kun pelkään ponien hakemista laitumelta / tarhasta (kerran poni hyppäsi minulla pystyyn kun hain sitä, sitten paineli jäätävää kiitolaukkaa ympäri laidunta ja kaviosta on meinannut tulla useamman kerran tarhasta hakiessa, on kerran onnistuttu poni päästämään irti parkkipaikallekin), joudun aina pyytämään kaverin auttamaan mukaan. Usein saadaan poni, esimerkiksi hoitoponini ihan okei jo kiinni nykyään, toisinaan hoitoponini tulee vastaan hakiessa. Aina on sanottu, että se kuskaa taluttaessa, ja olen minäkin muutaman kerran ollut heinäkasoissa tämän ponin takia. Kaverini ovat usein auttaneet, jos olen joutunut tällaista "kuskaavaa" ponia taluttamaan, mutta tässä vähän aikaa sitten oli jakso, jonka aikana en tarvinnut hoitoponini kanssa apua. En taluttanut muita poneja melkein yhtään, eli muista poneista en tiedä, mutta hoitoponini kanssa pystyimme kävelemään heinäkasojen ohi niin että pidin aivan löysästi kiinni, vaikka heinille tämä poni yleensä vie.

  Nyt sitten poni on alkanut taas tehdä myös minulle tätä, että lähtee viemään. Nykyään en pääse juuri lainkaan heinäkasojen ohi tuon ponin kanssa, kun se nostaa pään ylös, alkaa periaatteessa vähän keulimaan (ei kumminkaan hypi pystyyn, vähän vain hypähtelee etujalat irti maasta) ja kun vaistomaisesti irrotan ohjista, poni ravaa heinille. Jos en irrota, poni lähtee silti ravaamaan. Tätä ei tapahdu mitenkään yhdessä tietyssä kohdassa, vaan aina kun kuljemme heinäkasojen ohi nykyään. Tarvitsisin nyt apua siihen, miten saan ruualle person, ison ponin talutettua heinäkasan ohi ilman, että poni lähtee viemään minua?

  Toivottavasti ymmärsit, mitä tarkoitan :)

  VastaaPoista
 4. laitoin sinulle sähköpostia!:)

  VastaaPoista