Meistä

                                        

Nimi: Jolly Amore "Armi"                                      Nimi: Sandra
Syntymäaika: 10.08.2001                                    Syntymäaika: 08.08.1996
Sukupuoli: Tamma
Väri: Punarautias
Koko: n.138cm


Olen vuonna -96 syntyny suomen-ruotsalais tyttö etelä suomesta. Olen harrastanu ratsastusta n. 8 vuotta ja siitä n. 4 vuotta ratsastus koululla.
Kun täytin 8 sain synttäri lahjaksi 10 kerran kortti alkeis tunneille. Se oli niin kivaa että halusin jatkaa. Ratsastin kerran viikossa, olisin kyllä halunnu useammin mutta meillä oli kuitenkin sen verran pitkä matka ettei onnistunu. Toivoin myös saavani hoito-ponin mutta taas se matka rajotti sen, kun olisi pitäny olla vähintään 3 pvä viikossa talilla.
Kesällä 2007 olin ensimmäisellä ratsastusleirillä, se oli tosi hauskaa vaikken saanutkaan hoito hevoseksi lempi poniani. 
Kesällä 2008 piti sitten taas lähteä leirille, se oli yhtä kivaa vaikken tälläkään kertaa saanu hoto hepaks lempi ponia. Syksyllä en sitten jatkanukaan ratsatuskoulussa vaan rupesin etsimään itselleni sopivaa ponia, olihan siinä ensin vähän kinastelua vanhempien kanssa mutta sain ylipuhuttua.
Löysin sitten ihanan valkosen new forest ponin, se osas kaikkea, päätettiin lähettää s-postia sille. Kun saatiin vastaus niin luettiin että hinta oli 10 000€, se oli ihan liian kallis ja "hyvälaatuinen" meille kun oli kuitenkin tullossa vaan maasto- ja vähän kouluratsastukseen. 
Löysin sitten pari päivää myöhemmin ilmotuksen 7- vuotiaasta puskaratsusta joka asui vain 30min päästä meiltä, näytin äidille ja päätettiin lähettää s-postia. 
Poni kuulosti kivalta niin sovittiin päivä jolloin mentiin kokeilemaan sitä, se oli niin hieno. Mutta ratsastus oli sitten ihan jotain muuta kun hienoa. Pää oli pystyssä kaikissa askellajeissa, kun nosti laukkaa niin meni kiitolaukkaan.
Ihastuin kuitenkin siihen ja päätettiin tulla toisen kerran kokelemaan viikon päästä. Mentiin maastoon, kävelin ja ravasin vähän, pää oli edelleen ihan pystyssä. Ponissa oli kuitenkin jotain mistä tykkäsin, enkä halunnu mennä kokeilemaan mitään toista. Käytiin sitten siellä tallilla liikuttamassa sitä vähän aikaa ennenkun päätettiin että ostetaanko. 
Aina kun piti mennä yksin maastoon niin meillä oli vaikeuksi päästä lähtemään, sain sen kuitenkin aina loppujenlopuks. Sitten kun päästiin lähtemään niin meni kovaa, mutta ei se mitään, mähän rakastin mennä kovaa. Ponilla oli kuitenkin erillaisia temppuja, teki usein äkki pysähdyksiä niin että tipuin niin että se pääsi täyttä laukkaa kotiin. Kotiinpäin ei voinu kävellä pitkillä ohjilla koska poni olisi lähteny silloin täyttä laukkaa kotiin.
Halusin ponia vaikka äiti vähän epäröi, sehän oli jättäny mut monta kertaa metsään. 
Sain kuitenkin sen ylipuhuttua ja ponin piti muuttaa meille kunhan koulut loppuivat. Se oli todella rankkaa aikaa, mähän olisin halunnu että poni olisi muuttanu heti. Aika meni tosi hitaasti mutta tulihan se päivä lopultakin ja olin niin onnessani.
Poni josta kerroin oli siis Armi. Meillä oli paljon vaikeuksia alussa, se juoksi aina pakoon kun piti hakea ja mennä ratsastamaan. En edes tienny että tarvii tehdä mitään muuta kun ratsastaa, en tienny mitään maastakäsittelystä.

Ratsastin paljon Armin kanssa tunneilla/valmennuksissa, kesti kauan kauan ennenkuin tapahtoi mitään edistystä. Laukka oli hieveä, Armi meni niin kovaa ja stressaantui helposti niin että tunti laukan jälkeen oli kun painajainen. Sitten laitettiin gramaaneja päälle ja eihän se siitä enää voinu päätä nostaa, sithän se meni aika hyvin kun gramaaneja otettiin pois mutta stressaantui vielä laukan jälkeen.
Päätin sitten lopettaa kouluratsastuksen kokonaan Armin kanssa, tällöin laukka ja kaikki muu oli parhaimillaan. 

Löysin  Parellin sivut jotenkin, ja halusin kokeilla. Mikään ei onnistunu! 
Lopulta alkoi näkyä edistystä. Innostus ei kuitenkaan ollu niin korkealla niin tein vaan joskus jotain. 
Nyt en haluaisi enää tehdä mitään mitä tein ennen. Haluan pitää meidän suhde ykkössijalla enkä ratsastusta niinkuin ennen. Muistin just että Armi pukitti aika paljon laukannostoissa ennen mutta nyt se ei oo tehny sitä pitkään pitkään aikaan!

Nykyään Armi laukkaa ja ravaa tosi rentoutuneena kentällä kun ratsastaa kaulanarulla, eihän Armi kulje muodossa mutta käyttää kuitenkin jotenkin takapäätä. 

Nyt Armi on leikkisä iloinen poni joka rakastaa oppia uusia asioita!


Ehkä vähän sekavaa tekstiä!