Natural horsemanship

Hevoset osaa puhua, jos niitä kuunnellaan!
Minusta hevosen käsittely on että voit kuunnella hevosta ja oppia kommunikoimaan sen kanssa, ja että aina asettaa suhde hevoseen ensimmäisenä (the relationship first!).
Käytän Parelli Natural horsemanshipin filosofiaa ja periaatteita.Parelli ei ole minulle jotain mitä joskus teen , tai harjoituksia mitä teen hevosen kanssa, se on filosofiaa ja ajattelua. Ennen kaikkea minä yritän aina katsoa asioita hevosen näkökulmasta. Voidakseen auttaa tai opettaa, hevosen täytyy ymmärtää, ja täytyy nähdä hevosen silmistä että se ymmärtää.
Pat Parelli on PNH perustaja, se oli hän joka on noin 30 vuotta sitten loi termi NH, Natural Horsemanship.Hän pystyi saavuttamaan uskomattomia tuloksia hevosien kanssa. lue lisää Pat Parellista tästä

Horsenality


Horsenality kuvaa hevosen ”persoonallisuus” .Tavoitteena on helpottaa meitä katsomaan hevosia ja siten tietää, miten voimme parhaiten saada yhteistyö sujumaan hevosen kanssa. Miten motivoida hevosta tai auttaa sitä rentoutumaan


 Kuva 1 on horsenality kartta jolla voit itse testata hevosesi persoonallisuus. Tulosta useita kertoija ja tee uudestaan niin voit katsoa miten hevosesi edistyy. Siihen ruutuun mihin saat eniten pisteitä on hevosesi persoonallisuus.
           
                                                                                          
Kuva 2 näet mitkä posiviiviset ominaisuudet kaikissa persoonallisuuksissa on.
                         
LEFT BRAIN (LB)- dominoiva, rohkea, rauhallinen

RIGHT BRAIN (RB)- alistuva, pelokas, hermostunut, yli reagoiva, ei varma

EXTROVERT (E)- haluaa liikkua, kyllästyy nopeasti

INTROVERT (I)- eivät miellellään liiku, voi jäähtyä paikalleen, potkia/pukittaa jos kysyy jotain, rakastaa ruokaa ja taukoja.

Armi on LBE hevonen mutta voi joskus kääntyä RBE puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti